Nazif Zorlu, Yalova'da Briçseverlerle Buluştu

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nazif Zorlu, 24 Ekim’de yapılan federasyon seçimlerinin ardından ilk ziyaretini Yalova’ya gerçekleştirdi. Yalova Briç Spor Kulübü ve Coşkunspor Kulübü’nün lisanslı briç oyuncularıyla bir araya gelen Zorlu, yeni dönemde yapacakları hakkında bilgi verirken, fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nazif Zorlu yaptığı açıklamada, ”Briç sporu analitik düşünmeyi sağlarken, matematiği ve istatistiği geliştirip psikolojiyi de iyi yöne çevirir. Ancak iskambil kağıdı ile oynandığı için bu sporu okullara çok zor oluyor. Federasyon olarak bunu aşmak istiyoruz. Ayrıca üniversitelerimizde de bu spor için faaliyetlerde zorlanıyoruz. Bazı üniversite rektörleri bu sporu görmezden gelirken, bazıları da faaliyetlere izin veriyor. Şu anda lisanslı briç sayımız çok az. Bu rakam 6 bin 451’dir. Ama faal olmayanlarla birlikte sporcu sayımız 15 bin 500’u buluyor. Amacımız faal lisanslı sporcu sayımızı 15 bin civarına çekmek. Nüfusun yüzde 1’ini briçe kanalize etmek istiyoruz. İşimiz zor. Ancak bunu iyi tanıtım yaparak yapabiliriz. Ardından ise bu rakamı 100 binlere çekmek istiyoruz” dedi.

“Türkiye’ye Avrupa yada Dünya Şampiyonası getirmek istiyoruz”

Türkiye’de büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini belirten Zorlu, ”Geçtiğimiz günlerde seçim yaptık. Yeni yönetimimiz çok tecrübeli isimlerden oluşuyor. Yeni yönetimimizin hedefi Türkiye’ye uluslararası yarışma getirmek. Bu dünya ya da Avrupa şampiyonası olabilir. Bu sporun katılımcıları kendi ücretlerini kendileri ödüyor. Federasyon ise sadece üst federasyona hava parası gibi para ödüyor ve görevlilerin ücretlerini istiyor. Bu da 100 bin dolar civarı bir rakam. Bir şampiyona düzenlediğimiz takdirde bin 500 civarı sporcu ve ailelerinin ülkemize gelmesi demek. Buda 5-6 milyon dolar gelir demek. Ayrıca turizmimizi iyi yönde ivmelenmesi demektir” şeklinde konuştu.

“Akıl oyunları merkezleri açmak istiyoruz”

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nazif Zorlu, ”Şu anda belediyelerimizle ilişkilerimiz zayıf. Bunun da sebebi iskambil kağıdı ile oynanan bir oyun olması. Satranç Federasyonu ile ortak bir çalışma yapmak istiyoruz. Çünkü iki sporda zihinle oynanıyor. Projemiz ise akıl oyunları merkezlerinin kurulması gibi. Bunun belediyeler tarafından destekleneceğini düşünüyoruz. Devletten de maddi anlamdan çok tanıtım ve sponsor bulma beklentimiz var. Bu sporun tanıtıma ihtiyacı var. Bize verecekleri desteklerle okullarda ve üniversitelerde yaygınlaşmayı sağlayacak. Briç 81 ilde yaygınlaşan bir spor haline getirmek istiyoruz. Belli şehirlerde briç popüler. Ancak taşralarda kadın ve genç oyuncu sayısı az. Bunun gelişmesi adına da çalışmalar yapacağız” diyerek açıklamalarına son verdi.

Kaynak: İHA