Fikret Orman'dan zehir zemberek sözler!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor maçındaki hakem kararları sonrası Trabzonspor ve Galatasaray cephesinden yapılan açıklamalara çok sert bir yanıt verdi.

Fikret Orman'dan zehir zemberek sözler!
Beşiktaş-Trabzonspor maçında hakem Mete Kalkavan'ın bazı kararları sonrasında başlayan hakem tartışması sürüyor.

Bordo mavili kulübün başkanı Muharrem Usta, 2-1 kaybettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Kalkavan'ı topa tutarak, "İnsanın isyan edesi geliyor. Adalet sağlamak bu kadar zor mu? Yetmez mi bunlar?" dedi.

Usta'nın sert sözleri hafızalardaki tazeliğini korurken, Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, "Beşiktaş hakemlerin koruması altında" açıklamasını yaptı.

Beşikaş Kulübü bu sözlere önce yazılı açıklama ile cevap verdi, ardından başkan Fikret Orman, Kartal Yuvası'nın yeni sezon ürünlerinin tanıtımında konuştu. "Beşiktaş ile alakalı algı operasyonu yapılmasına izin vermem. Herkes bir kendine gelsin, burası Beşiktaş Kulübü" diyen Orman, şöyle devam etti:

"HUTCHINSON'UN POZİSYONU PENALTI"

"Mete Kalkavan iyi ve genç bir hakem. Maçın içinde bizim açımızdan yoruma açık olan kırmızı kart mevzusu. Atiba Hutchinson’un pozisyonu hakemin tam önünde. Ben sonradan baktım penaltı.

Camiaları yöneten kişi ve başkanlar kendi kulüpleri ile ilgili açıklamalar yapmalı. Öbür türlü herkesin başka kulüplerle ilgili açıklama yapması futbolu geren bir şey. Dün zaten maçtan sonra benim oyuncum Quarsema özür diledi, hocamız da basın toplantısında 'kırmızı verilebilirdi' dedi. Hocamızın da dediği gibi Beşiktaş’ın hakeme ihtiyacı yok.

"QUARESMA'NIN HAREKETİ KIRMIZI KART"
Quaresma’nın Yusuf Erdoğan'a hareketi bana göre kırmızı kart. Bunun başka bir takımda olsa bizim oyuncumuza yapılsa kırmızı kart bekleriz ama bu bizim arzu ettiğimiz bir şey değil, maç içinde olan bir şey. Gölge etmesinler, Beşiktaş üzerinden algı operasyonu yapıp hakemleri etkilemeye çalışmasınlar, buna müsaade etmeyiz. Her kulüp kendi işine baksın. Herkes Beşiktaş’la ilgili açıklama yapıyor. Zaten Türkiye’nin tek büyüğü olduğumuzu görüyor herkes bu aşamada. Kendi kulüpleriyle ilgili açıklama yapması daha ahlakidir, ayıp.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DE NAMAĞLUBUZ"
Şampiyonlar Ligi'nde yabancı hakemlerle namağlup giderken Türkiye Ligi'nde de aynı şey geçerli namağlubuz. Ama bunu Beşiktaş ile alakalı bir yerlere çekip algı operaSyonu yapılmasına izin vermem. Herkes bir kendisine gelsin, burası Beşiktaş Kulübü. Her mevzuyu Beşiktaş’ın üstüne yıkmaya çalışmasınlar. Her şey ahlakla yapılır. Sloganımız Efendi Beşiktaş. Ama bu demek değildirki Beşiktaş üzerinden algı operasyonu yapılmasına müsaade ederiz!..

”LEVENT NAZİFOĞLU BENİM MUHATABIM DEĞİL”

Levent Nazifoğlu benim muhatabım değil. Herkes kendi kulübüyle ilgili açıklama yapsın. Ligin lideri Başakşehir, 2 puan üstümüzde. Onunla ilgili değil de ligin ikincisiyle ilgili konuşmak; imrenilen bir gözle bakıyorlar demek ki! Kendi işlerine baksınlar. Hocaları, Napoli maçından sonra hakemle alakalı konuşma yapıyor.

"KİMSE BAŞAKŞEHİR'İ KONUŞMUYOR"

Beşiktaş, Süper Lig’in ikincisi ama herkes Beşiktaş’ı konuşuyor, kimse Başakşehir’i, lideri konuşmuyor. Hep 'Beşiktaş’tan şu kadar gerideyiz' diyorlar. Başarılı ve iyi yönetilen bir kulüp olduğumuz için anlayış gösteremiyorum. Biz bu hatalarla şampiyonluklar kaybettik. Biz kaybederken kazanan taraflar bir de. Beşiktaş bütün kulvarlarda başarılı olarak devam ediyor. Herkes kendi işine baksın ve kendi kulüpleriyle ilgili açıklama yapsınlar. Dün Trabzonspor’un Beşiktaş ile maçı vardı, Trabzonspor Başkanı tabii ki yorum yapabilir. Başka kulüplerin Beşiktaş Kulübü’yle ilgili açıklama yapmasını ne centilmenliğe ne de spor ahlakına yakıştırıyorum."

”GÖKHAN TÖRE GÜNDEMİMİZDE YOK”

Transfer çalışmalarına da değinen Fikret Orman, şöyle konuştu:

”Devre arası tabii ki transfer yapılacak. Araştırmalarımız sürüyor. Doğum günümde kızımın yanındaydım Londra’da, ama Gökhan Töre spekülasyonları çıktı. Gökhan, Beşiktaş tarafından kiraya verildi. Karşı kulüp de bir kira parası ödedi. Gündemimizde Gökhan Töre yok. Beşiktaş’tan gidince Beşiktaş’ın kıymetini anlıyorlar. Beşiktaş’ın içindeyken kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum.

”GOMEZ İKİ GOL ATTI MUTLU OLDUM”

Mario Gomez bir kulüple sözleşme imzaladı, oynuyor. İki gol attı mutlu oldum. Kendisini seviyoruz. Kulübünde başarılı olmasını diliyorum. Gomez gelmek ister ve talep gelirse bakarız. Bonservisiyle alakalı bize bildirilen resmi rakamlar bunlar. Ama hem Fiorentina hem Wolfsburg kulübüne hem de federasyonlarına gerekli soruları sorduk. Cevapları gelince gerekirse hukuka gideceğiz. Bize gelen bilgiler 7 milyon Euro'ya transfer olduğu şeklinde. İncelemelerimizi yapıyoruz."