Uşak'ın Tanıtımına Basketbol Desteği

Belediye Başkanı Cahan: 'Yıllardır bir sorun haline gelen Uşak'ın tanıtılamaması konusunu, Muratbey Uşak elde ettiği başarılarla çözüyor'.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak'ın kentin tanıtımına büyük katkılar sağladığını belirtti.

Kentteki bir otelde düzenlenen 'Daha İyi Bir Uşak İçin' başlıklı toplantıda konuşan Cahan, Uşak'ın küçük bir il olduğunu buna rağmen ilin başarılı bir basketbol takımına sahip olduğuna dikkat çekti.

Muratbey Uşak'a desteklerinin süreceğini ifade eden Cahan, şöyle konuştu:

'Yıllardır bir sorun haline gelen Uşak ilinin tanıtılamaması konusunu, Muratbey Uşak elde ettiği başarılarla çözüyor. Takımın başarısı Uşak ilinin başarısı ve gururudur. Bu nedenle böyle bir değere sahip çıkmak bizim görevimiz. Takımımız için imkanlarımız dahilinde, elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Onlar için söz verdiğimiz basketbol salonunu kısa sürede bitireceğiz. Basketbol takımımıza destek olduğumuz sürece yenemeyecekleri takım yok. O nedenle takımımıza sahip çıkmalıyız.'

Vali Ahmet Okur da takımın Uşak'ın Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu, kendilerine düşen görevin bu değere sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

Muratbey Uşak'ın FIBA Şampiyonlar Liginde Türkiye'yi de temsil ettiğini aktaran Okur, 'Büyük başarılar elde eden bir basketbol takımımız var. Buraya gelebilmek kolay değil büyük emek istiyor. Uşak'ta salon sporlarına büyük bir ilgi var. Basketbol takımımız önümüzdeki senelerde alt yapıdan sporcu yetiştirecek. Bu yetenekli çocukların spora kazandırılması açısından çok önemli bir yere sahip' dedi.

Muratbey Uşak Kulübü Başkanı Ömer Özden ise Muratbey Uşak'ın 15 yıl önce kurulduğunu ve bu süreçte tüm imkansızlıklara rağmen büyük başarılar elde ederek bu günlere gelen bir takım olduğunu belirtti.

Takımın üç sezondur Spor Toto Basketbol Süper Liginde oynadığını ve dev bütçeli takımların arasından sıyrılarak üst sıraları zorladıklarını dile getiren Özden, bundan sonraki hedeflerinin Türkiye'de ve Avrupa'da şampiyonluk olduğunu kaydetti.

Programa, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir ile spor ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA