TYF'nin Yeni Başkanı Akdurak Açıklaması

'Yetkililere ulaşıp Kıyı Kanunu ile ilgili çektiğimiz sıkıntıları dile getirmek istiyoruz'.

Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) yeni başkanı Özlem Akdurak, 'Yetkililere ulaşıp Kıyı Kanunu ile ilgili çektiğimiz sıkıntıları dile getirmek istiyoruz.' dedi.

Ankara'da gerçekleştirilen 4. olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Akdurak, basın mensuplarına yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akdurak, devam eden projeleri sürdüreceklerini ama enerjilerini öncelikle kulüplerin sorunlarını çözmek için harcayacaklarının altını çizdi.

Yetkililere ulaşıp Kıyı Kanunu ile ilgili çektikleri sıkıntıları dile getirmek istediklerini belirten Akdurak, 'Kulüplerimizi ağır mali cezalardan kurtarmayı hedefliyoruz. Kulüpleri mali olarak rencide eden bir durum. Dolayısıyla ilk önceliğimiz bu.' ifadelerini kullandı.

- 'Bölgesel kamp merkezleri kuracağız'

Akdurak, bölgesel kamp merkezleri kurmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

'Buralarda oluşturacağımız depo ve tekne parklarıyla sporcuların, nakliye masrafı yapmadan, bu eziyete katlanmadan, yarışmalara gelmelerini sağlamak istiyoruz. Bu aktif sporcu sayımızı da hızla artıracak. Dolayısıyla başarıyı da bütün ülke geneline homojen olarak yayacak bir proje.'

Altyapı yatırımlarını önemsediklerini vurgulayan Akdurak, 'Başlangıç sınıfları bizim için çok önemli. Aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanmak üzere en hızlı şekilde organizasyonumuzu yapıp, sporcularımızla beraber yol almak istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA