Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 7. haftasında Bornova Beckerspor, Anadolu Üniversitesi’ni 72–53’lük skorla mağlup etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 7. haftasında Bornova Beckerspor, Anadolu Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Bornova Becker, ilk periyotu 28-11 önde tamamlarken, devreye de 38-29 üstün girdi. Üstünlüğünü üçüncü periyottta da üstünlüğünü sürdüren (51-45) İzmir ekibi, salondan 72-53 galip ayrıldı.

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Bornova Beckerspor Başantrenörü Olcay Orak, "Bol rotasyon yaptığımız maçı kazanmaktan mutluyuz. Aklımız önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Orman maçında olsa da, maçın yüzde 75’lik bölümünde çok iyi oynadık. Benchten gelen genç oyuncularımız da oyuna ciddi katkılar verdiler. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Galibiyetleri olmasa da bence çok saygıdeğer bir oyun sergilediler. Önümüzdeki hafta Orman Gençlik ile çok önemli bir maç oynayacağız. Ligin geri kalanında ligin gidişatını belirleyecek bir maç olacak. Umarım iyi müdafaa ile o maçı da kazanırız” dedi.

Anadolu Üniversitesi Yardımcı Antrenörü Yıldırım Beyazıt Kardağlı ise şöyle konuştu:

"Maça iyi başladık. Son periyota kadar iyi geldik. Koç atıldıktan sonra takım toparlanamadı. Taktiksel değişiklik yaptık o da tutmadı. Bundan sonra maçın sonuna kadar gidebilecek bir performans sergilemek istiyoruz. Rakibi de tebrik ediyoruz."

Kaynak: İHA