Galatasaray'da yüzler gülmüyor

Süper Lig'de son 2 iç saha maçını kaybeden sarıkırmızılı ekip, zirvenin 6 puan gerisine düştü Galatasaray'ın en skorer ismi durumundaki Eren Derdiyok, son 5 lig maçında skora katkı yapamadı

MEHMET FATİH DUMAN - Spor Toto Süper Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray'ın son maçlarda aldığı sonuçlar moralleri bozdu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetimindeki sarı-kırmızılı ekibin özellikle son iki iç saha maçında aldığı yenilgiler, zirve yarışında hesapları alt üst etti.

Ligin 8. haftasında Trabzonspor'a evinde 1-0 kaybeden Galatasaray, lig lideri Medipol Başakşehir'e de yine sahasında dün 2-1 mağlup olmasıyla zirvenin 6 puan gerisine düşmekten kurtulamadı.

- Eren Derdiyok gole hasret

Galatasaray takımının en skorer ismi konumunda bulunan Eren Derdiyok'un son dönemde gol yollarındaki sessizliği dikkati çekiyor.

Ligin ilk 5 haftasında rakip ağlara 5 gol göndererek oldukça başarılı bir başlangıç yapan Eren, son 5 maçta ise skora katkıda bulunamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin bir diğer forveti Kolbeinn Sigthorsson'un sakatlığı nedeniyle henüz resmi bir maça çıkamamış olması da forvet hattında alternatifi bulunmayan Eren'in formsuzluğunu daha önemli hale getiriyor.

- Bruma'nın performansı yetmiyor


Portekizli genç futbolcu Armindo Bruma'nın bu sezon ortaya koyduğu performans Galatasaraylıların yüzünü güldürse de takımın toparlanması için yeterli olmadı.

Sarı-kırmızı formayla bu sezon tamamı deplasmanda 4 kez rakip ağları havalandıran Bruma, 1-0'lık sonuçlarla kazanılan Gençlerbirliği ve Adanaspor müsabakalarının tek gollerine de adını yazdırmayı bildi.

Galatasaray, son 2 deplasmanda Portekizli oyuncunun golleriyle 3 puana ulaştı.

- Sneijder golü unuttu

Galatasaray'ın yıldız ismi Wesley Sneijder ise uzun süredir gol atamıyor.

Özellikle etkili şutlarıyla bilinen ve kapalı savunma oynayan rakiplere karşı kilidi açması beklenen Sneijder, bu sezon henüz rakip fileleri havalandıramadı.

Ligdeki son golünü geride kalan sezonun 19. haftasında Osmanlıspor'a atan Hollandalı futbolcu, 23 Ocak 2016 tarihinde oynanan bu maçın ardından henüz skor üretemedi.

- Milli maç arası önemli

Sezona iyi bir başlangıç yapan ancak son dönemde mağlubiyetlerle karşı karşıya kalan Galatasaray için milli maçlar nedeniyle lige verilen ara oldukça önemli.

İlk haftalarda hem sergilenen futbolla hem de alınan sonuçlarla dikkati çeken Galatasaray, son dönemde ise kazanılan maçlardaki oyunuyla dahi beklentileri karşılayamadı.

Trabzonspor ve Medipol Başakşehir yenilgileriyle bir anda zirvenin 6 puan gerisine düşen Galatasaray'ı milli maçlar arası sonrası ise deplasmanda Fenerbahçe ile oynanacak derbi bekliyor.

Performans çizgisi aşağıya dönen sarı-kırmızılı ekibin lige verilen arayı hem fiziksel hem de psikolojik olarak verimli geçirme mecburiyeti ön plana çıkıyor.

Yaklaşık 17 yıldır Fenerbahçe deplasmanından galibiyet çıkaramayan Galatasaray'ın bu kez alacağı olası bir kötü sonuç, hem takım hem de teknik heyet için eleştirilerin daha da artmasına neden olabilir.

Kaynak: AA