Şanlıurfalı Kızlar Wushuda İddialı

Milli İrade Uluslararası Wushu Şampiyonası'nda birinci olan Şanlıurfalı sporcular Şükran Ata ve Didem Çevik, wushuda Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyor Şükran Ata:'Dünyada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Sonrasında ise burada salon açıp kadın sporcular yetiştirmek amacındayım' Didem Çevik: 'Başta hor görüldüm. 'Kızsın, yapamazsın, ne işin var' dediler. Çok şükür dereceler elde ederek bunu yapabildiğimi kanıtladığım için şimdi herkes iyi karşılıyor'

HALİL FİDAN - Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) tarafından Samsun'da düzenlenen Milli İrade Uluslararası Wushu Şampiyonası'nda birinci olan Eyyübiye Belediyesi Spor Kulübünün kız oyuncuları, başarılarını devam ettirip, Türkiye ve Avrupa'da madalyalar kazanmak istiyor.

Ön yargılara rağmen mücadele azminden ödün vermeyen başörtülü sporcuların en büyük hedefi milli takım formasıyla başarı yakalamak.

TWF tarafından Bafra Spor Salonu'nda organize edilen ve yaklaşık 150 sporcunun katıldığı şampiyonada birinci olan Şanlıurfalı Şükran Ata ve Didem Çevik, daha önemli başarılara imza atmayı amaçlıyor.

Yaklaşık 4 yıldır wushuyla uğraşan Şükran Ata (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora başladığı yıllarda okullararası şampiyonalarda birincilik elde ettiğini, sonrasında ise Türkiye'de 4 ve uluslararası müsabakalarda ise 3 kez birinci olmayı başardığını belirtti.

Bundan sonra daha önemli dereceler elde etmeyi amaçladığını vurgulayan Ata, bugüne kadar en büyük destekçisinin ailesi olduğunu dile getirdi.

Şükran Ata, başörtüsü nedeniyle şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadığını kaydederek, şöyle devam etti:

'Hocamız sayesinde bu sporla başladım, Allah ondan razı olsun. Başlayınca da bir daha bırakamadım çok şükür. Birçok yarışmada şampiyon oldum. Rabbim yüzümü kara çıkarmadı. Ayrıca bize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen belediye başkanımız Mehmet Ekinci'ye de teşekkür ediyorum. Biz 5 kardeşiz. Ailem bana çok destek verdi, şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Bu spora devam ederek dünyada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Sonrasında ise burada salon açıp kadın sporcular yetiştirmek amacındayım. Çünkü Şanlıurfa'da bu anlamda kadınlara karşı çıkıldığı için kendilerini pek açıklayamıyorlar. O yüzden kadınlara destek olmak istiyorum. Öncelikli hedefim ise üniversitede spor bölümünü okumak. Dört yıldır başörtüsüyle mücadele ediyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şanlıurfa'da örtülülerin bu işi başarabildiğini kanıtladığımız için ayrıca mutluyuz. Bundan sonrada inşallah bu şekilde devam eder çünkü başörtülü olmak bir engel değildir.'

- '(Kızsın, yapamazsın, ne işin var) dediler'

Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde oturan Didem Çevik (19) de wushuyu çok sevdiğini söyledi.

Başta ailesinin kendisine karşı çıktığını ancak başarılarını gördükten sonra desteklemeye başladıklarını belirten Çevik, bu durumdan mutlu olduğunu kaydetti.

Genç sporcu, bundan sonra da uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Türkiye'de derecelerim oldu, uluslararası derecelerim oldu. Başörtüsünden dolayı şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı. Maçlara hep başörtülü çıktık. Bundan sonraki hedefim Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Girdiğimiz müsabakalarda da ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Daha güzel dereceler elde etmeyi düşünüyoruz. Şimdi aynı zamanda üniversiteye hazırlanıyorum. Başta hor görüldüm. 'Kızsın, yapamazsın, ne işin var' dediler. Çok şükür dereceler elde ederek bunu yapabildiğimi kanıtladığım için şimdi herkes iyi karşılıyor. Ailem de desteğini esirgemedi.'

Takımın antrenörü Harun Koyuncu ise wushunun Şanlıurfa'da yeterince tanınmadığını, bunu kırmak için çabaladıklarını belirterek, kendilerine her anlamda destek veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

Koyuncu, yetiştirdiği sporcuların bu denli önemli başarılar elde etmesinin kendisini gururlandırdığını kaydetti.

Kaynak: AA