Renklerin Peşinde Bir Sevda Yolculuğu

Türkiye'nin dört bir tarafındaki maçlarda takımlarını yalnız bırakmayan ve tribünlerde gerçekleştirdikleri görsel şovlarla beğeni toplayan Bursasporlu taraftarların deplasman yolculukları yüksek tempolu ve eğlenceli geçiyor Kardeş kulüpleri olan Ankaragücü'nü hem yolculukta hem de tribünlerde unutmayan taraftarlar, maçın yapılacağı ilin sınırına girdiklerinde 'Bu dünyada hiç bir takım senin kadar sevilmedi' tezahüratını yapıyor.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Türkiye'nin dört bir yanında oynanan lig ve kupa maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan, tribünlerde birbirinden ilginç görsel şovlar gerçekleştiren Bursasporlu taraftarların otobüslerle yaptıkları deplasman yolculuklarındaki tempoları, statlardaki atmosferi aratmıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 5 şampiyon takımından biri olan Bursaspor'u, yeşil-beyaz renklere gönül vermiş taraftarları hiçbir maçında yalnız bırakmıyor.

Ligde en son 12. haftada Galatasaray ile İstanbul deplasmanında Türk Telekom Arena'da karşılaşan ve 3-1 mağlup olan Bursaspor'u yaklaşık 2 bin taraftarı tribünden destekledi. Taraftarlar, bu maç için Bursa'dan 14 otobüs ile minibüs ve özel araçlarıyla İstanbul'a gitti.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar kendilerine ayrılan yerde takımlarına destek veren yeşil-beyazlı taraftarların İstanbul yolculuğu, tribünlerdeki coşkuyu aratmayacak tempoda geçti.

Ankara yolu üzerindeki Bursa Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan taraftarlar, maçın cuma akşamı oynanmasından dolayı hareket öncesinde Elmasbahçeler Mahallesi'nde toplu olarak cuma namazını kıldı, dua etti.

Cami çıkışı yine kendilerini bekleyen otobüslerin bulunduğu alana giden taraftarlar, burada Teksas Tribünü'nün lideri Selim Kurtulan'ın organizasyonuyla araçlara binerek İstanbul yolculuğuna başladı.

Genç, yaşlı demeden takımlarını desteklemeye giden taraftarın yer aldığı yolculuk sırasında olası olayların önlenmesi için her otobüste tribünlerin önde gelenlerinden bir kişi kafile başkanı olarak görev yaptı.

Üzerlerinde bulunan yeşil-beyazlı forma ve atkılarla yol boyunca takımları lehine tezahüratta bulunan taraftarlar, güncel ve eski şarkıları da hep birlikte seslendirdi.

-Yolculuğun vazgeçilmezi 'Salako' şarkısı

Teksas Tribünü'nden 'Çiko Murat' lakaplı Murat Kaplan'ın seslendirdiği 'Salako' şarkısı da yolculuk sırasında yeşil-beyazlı taraftarların adeta vazgeçilmezi oldu.

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın, senaryosunu Sadık Şendil ve Ertem Eğilmez'in yaptığı 1974 yapımı komedi filmindeki bir sahnede yer alan 'Salako' şarkısını arkadaşlarının yoğun isteği üzerine her deplasman yolcuğunda seslendiren Kaplan'a otobüsteki diğer taraftarlar da eşlik etti.

-'Şehidin emaneti' unutulmuyor

Bursasporlu taraftarlar, yolculuk sırasında kardeş kulüpleri olan Ankaragücü'nü de unutmuyor. Yeşil-beyazlı taraftarlar 'şehit emaneti' olarak gördükleri dostluk kapsamında sarı-lacivertli kulüp lehine de tezahüratta bulunuyor.

Yeşil-beyazlılar, maçın yapılacağı ilin sınırına gelindiğinde ise hep birlikte 'Ne yeryüzü, ne gökyüzü, böyle bir aşk hiç görmedi. Bu dünyada hiç bir takım senin kadar sevilmedi.' tezahüratını yapıyor.

-Yolculuğun finalinde karşılama

Bursasporlu taraftarlar Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'na geldiklerinde ise Galatasaraylı taraftarlarca karşılandı. İki takım taraftarları birbirlerine çiçek takdim ederken futbol kamuoyuna da fair play çağrısında bulundu.

Yeşil-beyazlı renklere gönül verenler, stat çevresinde meşaleler yakıp yine takımları lehine tezahüratta bulunduktan sonra güvenlik güçleri eşliğinde stada giriş yaptı.

Galatasaray'ın 3-1'lik galibiyetiyle sona eren karşılaşmadan sonra indikleri yerde yeniden otobüslerine binen taraftarlar, Bursa'ya dönene kadar bu kez sessizce birbirleriyle maçın kritiğini yaptı.

Bursaspor sevdalıları, sabaha karşı Bursa'ya geldiklerinde ise bir sonraki deplasman yolculuğunda buluşmak üzere evlerinin yolunu tuttu.

Kaynak: AA