108 yıl sonra gelen şampiyonluk

Amerikan Beyzbol Ligi'nde Cleveland Indians'ı final serisinin 7. ve son maçında uzatma devresinde yenen Chicago Cubs, 1908'den bu yana ilk şampiyonluğunu kazandı

Amerikan Beyzbol Ligi'nde (MLB) Chicago Cubs, 108 yıl aradan sonra şampiyon oldu.

MLB final serisinin 7. ve son maçında, 1948'den beri şampiyonluk yaşayamayan Cleveland Indians ile 1908'den bu yana şampiyonluğa hasret Chicago Cubs karşılaştı.

Normal sezonda 103 galibiyet ve 58 mağlubiyet yaşayan Cubs, finalde 3-1 geriye düşmesine rağmen seriyi Cleveland'da oynanacak son maça taşıdı.

Cleveland şehrindeki Progressive Field'da yaklaşık 4,5 saat süren ve yağmur nedeniyle 17 dakika duran maçın ardından, normal sezonda 94 galibiyet ve 67 mağlubiyet yaşayan Indians'ı uzatma devresi sonunda 8-7 mağlup eden Cubs, final serisini 4-3 kazanarak üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Cubs oyuncularından Kris Bryant, uzatmalarda gelen şampiyonluğun ardından, 'Bu, hayatımda oynadığım en güzel maçlardan biriydi.' dedi.

Takımın bir diğer oyuncusu Anthony Rizzo da 'Hala inanamıyorum. Tarih kitaplarına geçtik. Artık hayatımızın sonuna kadar bunun gururunu yaşayacağız.' ifadelerini kullandı.

Kariyerindeki üçüncü MLB şampiyonluğunu yaşayan Cubs'ın atıcılarından Jon Lester, kazanılan şampiyonluğa kelimelerin yetmediğini belirterek, 'Olağanüstü bir şey. En sonunda başardık.' şeklinde konuştu.

Final serisinde oynayan en yaşlı oyuncu unvanını elde eden 39 yaşındaki Cubs oyuncusu David Ross, seride 3-1 geriye düşmelerine rağmen takım arkadaşlarının hiçbir zaman pes etmediğini vurgulayarak, 'Onlarla gurur duyuyorum. Chicago şehri bunu hak etti.' derken, röportajını tamamlayamadan Cubslı oyuncular tarafından sahada omuzlara alındı.

Serinin en değerli oyucusu seçilen Cubs'tan Ben Zobrist, takımının inişli çıkışlı bir sezon geçirdiğini ifade ederek, bütün yıl mücadele ettiklerini ve şampiyonluğu doyasıya kutlayacaklarını dile getirdi.

Boston Red Sox ile 2004 ve 2007'de MLB şampiyonlukları yaşayan Cleveland Indians Başantrenörü Terry Francona ise 'Oyuncularım sahada her şeylerini verdi. Bu oyuncularla aynı takımda olmak gurur verici. Hepsinin başlarını dik tutmalarını istiyorum, çünkü bunu hak ettiler.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Cubs'ın galibiyetinin ardından Chicago'da binlerce taraftar sokaklara akın etti. Takımın stadı Wrigley Field'ın önünde maçı takip eden taraftarlar, 1908'den sonra gelen ilk şampiyonluğu Cubs marşlarıyla kutladı.

Wrigley Field'ın çevresindeki duraklarda metro seferleri iptal edildi ve Chicago sokaklarında uzun konvoylar oluştu. Bazı polislerin sirenlerini açtıkları araçların üzerine çıktığı görülürken, olay çıkaran birkaç taraftar da gözaltına alındı. Chicago'da direklere tırmanan taraftarlar da oldu. Direkten düşen bir taraftarın ise yaralandığı belirtildi.

Kaynak: AA