Spiker Cüneyt Kıran, Spor Basınıyla Tecrübelerini Paylaştı

TRT Spor Spikeri Cüneyt Kıran, Anadolu takımlarının tribünlere seyirci çekemediğini belirterek, bu konuda tüm spor çevrelerine görev düştüğünü söyledi.

TSYD Malatya Temsilciliği tarafından bir otelde düzenlenen söyleşiye katılan TRT Spikeri Cüneyt Kıran, Malatya’nın spor geçmişiyle önemli bir yeri bulduğunu belirterek, “TRT Spikerleri olarak yanlış anlamalara yol açacak yorumlardan kaçınıyoruz. Ancak buna rağmen bu konuda eleştiriler alıyoruz. TRT olarak tüm eleştirilerden, olumlu ve olumsuz değerlendirmelerden dersler çıkarıyoruz. Buna göre kendimize yön veriyoruz. Malatya da böyle bir söyleşiye katılmak bizim içinde iyi oldu. Malatya’da spor basını bizlerden ne bekliyor, bizim göremediğimiz ne var. O açıdan yararlı bir sohbet oldu” dedi.



“Tribünlere seyirciyi çekmek gerekiyor”

Süper Lig ve 1. Lig’de tribünlerin büyük bir bölümünün boş olmasının futbolun en önemli sorunu olduğunu kaydeden Cüneyt Kıran, “Tribünler geçmiş yıllara oranla boşalıyor. Süper ligde 3 büyüklerin maçlarını bir kenara bırakırsanız diğer maçlarda tribünler dolmuyor. TFF 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor gibi ekipler zirve mücadelesi veriyor, tribünler genelde boş. Birde Eskişehir, Göztepe ve Adana Demirspor gibi takımların taraftar kitlesi var. Tribünlerin boşalması futbolun başlıca sorunudur. Sporseverleri tribünlere çekmek için kampanyalar yapılmalı. Ailelerin maçlara gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Taraftar statlara niye gitmiyor, bunu tüm yönleriyle araştırmalıyız. Yeni Malatyaspor şampiyonluk mücadelesi veriyor, sizler söylediniz tribünler boş. Bu olmamalı. Tribünleri doldurmak için bizlerde spor basını olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Malatya futbol geçmişi olan ve Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden bir büyük il. Basel ile karşılaşmasını ben radyodan anlatmıştım. Malatya bu nedenle futbol sevgisi olan önemli bir ili” diye konuştu.



“İşadamları desteklemeli”

TRT’nin başarılı spikeri Cüneyt Kıran, taraftarları tribüne, çekmek için çeşitli organizasyonların yapılması gerektiğini de ifade ederek şöyle konuştu:

“Ailelerin maça gelmesi sağlanmalıdır. Malatya’da lise dengi okullar üzerinde yoğun bir çalışma yapılmalıdır. ’Ailenle maça gel’, ’çocuğunla maça gel’ gibi kampanyalar düzenlenmeli. Passolig’e işadamları destek olmalı ve katkı vermelidir. Yayıncı kuruluşlar kulüplerin taraftar sayısına göre değer veriyor ve öyle bir değerlendirme yapıyor. Nasıl ki İstanbul Başakşehir lider ama lafı bile edilmiyor. Ama Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray konuşuluyor. Neden taraftarları fazla? Malatya’da bunu başarmalıdır. Malatya şehri de bunu başaracak güçte, bu şehir Süper Lig’i hak ediyor. Ben bunu burada görüyorum”

“Spikerler taraflı olamaz”

Spor spikerlerinin taraflı olarak maç anlattıkları yönündeki soruyu da cevaplayan Cüneyt Kıran, “Hiçbir arkadaşımız taraflı olamaz, olmamalıdır. Yeni Malatyaspor taraftarlarının Eskişehirspor maçındaki anlatımlarına tepki göstermelerini defalarca inceledik. Penaltı pozisyonu hakkında yapılan yorum tepkilerin kaynağı olduğunu gördük. Ancak maçın oynandığı yeni statta pozisyon tekrarını gösteren imkan olmaması da böyle bir anlatıma yol açtığı görüldü.

TRT olarak bizler tüm bunları tartışıyoruz, eleştirileri dikkate alıyoruz. Malatya’da bu gün bana anlatılanlardan çok şeyler öğrendim. Dönüşte de bunları arkadaşlarla birlikte değerlendireceğiz. TSYD Malatya Temsilciliğine bize böyle bir ortam hazırladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner, TRT Spikeri Cüneyt Kıran’a Malatya kayısısı hediye ederek, söyleşiye katılımı nedeniyle teşekkür etti.

(MT-KÜ-S)

Kaynak: İHA