Görme Engelliler Kalıcı Başarı İstiyor

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayyıdan:'2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda golbolde elde edilen başarıyı diğer branşlarda da yakalamalıyız' 'Hedef olimpiyatlar ise Avrupa ve dünya başarısı alışkanlık olmalı''Olimpiyatlarda yüzme branşında da ülkemizi temsil etmek istiyoruz'.

GÖZDE ŞAHİN - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun (TGESF) yeni başkanı Hasan Sayyıdan, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar golbolde elde edilen başarıyı diğer branşlarda da yakalamak istediklerini söyledi.

Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 branşta faaliyet gösteren bir federasyon olduklarını belirterek, '2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Kadın Golbol Milli Takımımız altın madalya kazandı. Orada elde edilen başarıyı bir üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Diğer branşlar da altın madalya kazanmayı hedefliyoruz.' dedi.

Federasyon olarak yeni branşların da açılması yönünde çalışmalar yapacaklarını ifade eden Sayyıdan, yeni dönemde başarılar elde edebilmek için daha çok çalışacaklarını dile getirdi.

Sayyıdan, 'Olimpiyatlarda başarı elde etme hedefimizi ön planda tutacağız. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda golbolde elde edilen başarıyı diğer branşlarda da yakalamalıyız.' diye konuştu.

- 'En büyük hedefimiz olimpiyatlar'

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanarak, oyunlar tarihinde Türkiye’ye takımsporlarındaki ilk şampiyonluğu Golbol Kadın Milli Takımı'nın getirdiğini anımsatan Sayyıdan, Rio'da judo ve atletizmde üç bronz madalya kazandıklarını söyledi.

Olimpiyatlarda başarılı olduklarını vurgulayan Sayyıdan, 'Golboldeki başarıyı diğer branşlar da elde edeceğimize inanıyorum. En büyük hedefimiz olimpiyatlar olacak. Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı elde etmek bizim için zor olmamalı. Hedef olimpiyatlar ise Avrupa ve dünya başarısı alışkanlık olmalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Sayyıdan, federasyon bünyesinde atletizm, futbol, futsal B2-B3, golbol, halter, judo, satranç ve yüzme branşlarında faaliyet gösterdiklerini ve 5 bini aşkın lisanslı sporcularının bulunduğunu anlattı.

Branşları arasındaki yüzmede kayda değer bir başarı elde edilemediğini belirten Hasan Sayyıdan, 'Bu dönemde o branşımızda da başarı elde edebilmek için kısa ve uzun vadeli hesaplar yapacağız. Olimpiyatlarda yüzme branşında da ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Sporcu ve antrenör eğitimlerine ağırlık vereceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA