Bu Sow bambaşka

Rize’de oyunda kaldığı 79 dakika boyunca hem sağ bek, hem sağ açık, hem de santrfor gibi oynadı. Sol ayak, sağ ayak ve kafayla 3 gol atıp, perfect hat-trick yaptı, tarihe geçti ”Eskiden de çok koşuyordum ama güçsüz kalıp zayıf vuruyordum” diyen Senegalli yıldız, şimdi ise hep diri kalması nedeniyle gol vuruşlarını daha iyi yapabildiğini söyledi.

Bu Sow bambaşka
Sow'un F.Bahçe'deki son sezonunda yıllık ücreti 1.4 milyon euro'ya düşmüş, bunu çok kafaya takmıştı. Aklını da çeldiler, 17 milyon euro bonservis bedeli karşılığında geçen sezonun başında Dubai'nin Al Ahli takımına transfer oldu.

Yeni takımında yıllık 3.5 milyon euro kazanıyordu ama gittiğine bin pişman oldu. 13 gol atarak takımını şampiyon yapmasına rağmen gözü arkada kaldı. Her şeyin para olmadığını anladı ve çok sevdiği Fenerbahçe'ye kiralık olarak geri döndü. Hem de maaşında fedakarlık yaparak...

YİNE ZİRVEDE
Geldiğinde güçsüzdü ve akıllarda soru işaretleri bıraktı. F.Bahçe üst üste başarısız sonuçlar alınca, 'Eskiye rağbet olur mu!' eleştirilerine maruz kaldı. Ancak Dick Advocaat onun kalitesinden hiç şüphe duymadı, komando eğitimine tabi tutup boğa gibi güçlendirdi.

Manchester United'a attığı röveşata golü ile dünyaya kendini yeniden hatırlattı. Rize'de ise biri röveşatadan 3 gol atıp perfect hat-trick yaptı, yeniden 'zirvelerin adamı' oldu. Rize'de forvetin sağında oyuna başlayan Moussa Sow, rakibin kanat gibi oynayan sol beki İsmail'i durdurmak için sık sık geriye geldi. İleri geri inanılmaz çalıştı, buna rağmen yorulmadı, sahanın yıldızı olup ayakta alkışlandı.

LEVEL ATLADI
'Eskiden de çok koşuyordum ama güçsüz kalıp zayıf vuruyordum' diyen Senegalli yıldız, şimdi ise gol vuruşlarını daha iyi yaptığını belirtirken, 'Çünkü gücüm sayesinde hep diri kalıyorum ve bunu Advocaat'ın verdiği çalışma programına borçluyum' şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'A YİNE ATACAĞIM
Formunun zirvesindeki Sow, cumartesi günü Kadıköy'de oynanacak Beşiktaş derbisinde de Fenerbahçe'nin en büyük kozlarından biri olacak. Zaten Beşiktaş onu çok iyi tanıyor! 30 yaşındaki yıldız forvet, siyah- beyazlılara karşı 7 lig maçı oynadı, 8 gol attı; Fenerbahçe bu maçların 4'ünü kazandı, 2'sinde berabere kalıp sadece 1'inde mağlup oldu.

İŞTE SOW'UN YENİ FORMASI!
Fenerium, Moussa Sow için özel forma üretti ve satışa çıkardı. Attığı röveşata gollerine atıfta bulunulan formada, yıldız golcünün ismi ve forma numarası ters yazıldı.