Bakan Arslan, Şampiyon Sporcuları Kutladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rusya’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’ndan madalya ile dönen Karslı gençler Tuğrulhan Erdemir’i, Necat Ekinci’yi, hocaları Vedat Demirkol’u ve Kıvanç Buru’yu kutladığını belirtti.

Arslan, “Genç hemşerilerimizin Dünya Boks Şampiyonası’nda göstermiş olduğu başarı bir Karslı olarak bizlere gurur verdi. Kendilerini yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Arslan, Rusya’nın St. Petersburg’un kentinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir’i, Dünya 3’üncüsü olan Necat Ekinci’yi, hocaları Vedat Demirkol’u ve Kıvanç Buru’yu kutladı.

Rusya’dan madalya ile dönen Karslı sporcuların çok büyük bir başarı kazandığına dikkat çeken Arslan, “Rusya’da dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir de, Dünya 3.’sü olan Necat Ekinci de henüz 17 yaşında. Bu yaşlarda bu başarıları kazanmak geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirdiğimizin de bir kanıtı” dedi.

Son yıllarda gerek hükümetin katkıları gerekse sporcuların azimli çalışma programları doğrultusunda sporun hemen her alanında elde edilen başarılarda artış yaşandığını vurgulayan Arslan, “Özellikle güzel şehrimiz Kars’ta spor yapacak salonların yapılması ile birlikte spor ve sporcuya verilen desteğin de artması sayesinde Karslı gençlerimiz tüm dünyada göğsümüzü kabartmaya başladı.

Tuğrulhan Erdemir ve Necat Ekinci gibi gençlerimiz de göstermiş oldukları üstün çabayla hem şehrimizi hem de ülkemizi sevince boğdular. Göstermiş oldukları başarı bir Karslı olarak bana büyük gurur verdi. Bu vesileyle de kendilerini yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Daha büyük başarılar bizi bekliyor”

Arslan, Türk boksu adına önemli bir başarıya imza atarak Kars’ı gururlandıran genç sporcuların başarısının gelecekte yetişecek tüm sporculara örnek olacağına inandığını söyledi.



Arslan, “Dünya şampiyonasında kazanılan bu başarıları, gelecekte çok daha büyük başarıların işareti olarak görüyorum. Bu şampiyona da ter döken sporcularımız başta olmak üzere, şampiyonlukta emeği geçen hocalarımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızı kutluyorum” dedi.

(IÇ-AT-Y)

Kaynak: İHA