Mersin, Ligdeki Mağlubiyetini Avrupa'da Unutmak İstiyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyespor’da, Adana ASKİ maçında alınan mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor. Genel Menajer Aydın, "Oyunun kırılma anlarında sayı bulamadık ve şansız bir şekilde mağlup olduk, üzgünüz. Ligde aldığımız bu mağlubiyeti bir anca unutup, Euroleague’de oynayacağımız Famila Schio maçına odaklanacağız. Bu maçı kazanıp Avrupa’daki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu evinde Adana ASKİ’ye 80-72 mağlup olan İçel Büyükşehir Belediyespor, ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 5 maçta 3 galibiyet elde eden İçel ekibi, 8 puanla 6. sırada yer alıyor. Perşembe günü Euroleague A Grubu’nun 4. maçında deplasmanda İtalyan Famila Schio’ye karşı oynayacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp Avrupa’da ilk galibiyeti almak istiyor.

"Adana ASKİ’ye şansız bir şekilde mağlup olduk"

Adana ASKİ ve Famila Schio maçlarıyla ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyespor Menajeri Melahat Aydın, Adana ASKİ karşısında şansız bir şekilde mağlup olduklarını ifade ederek, "Bu maça da istediğimiz gibi başlayamadık. Özellikle ilk periyot istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ve istediğimiz sayıları bulamadık. Maçın diğer periyotlarında oyuncularımız kendine geldi. Özellikle 3. periyottan sonra takımımız seyircimizin de desteği ile iyi oynamaya ve sayı bulmaya başladı.

Maçta da bu bölümlerde öne geçtik ama maç uzatmaya gitti. Son hücumda bir sayı bile bulsaydık maçı uzatmaya gitmeden kazanabilirdik. Uzatma dakikalarında da özellikle Tiffany Hayes’in darbe sonucunda sakatlanması ve sonra 5 faulle oyun dışı kalması, bizim gittiğimiz hücumlardan elimizin boş dönmesi sonucunda maçı kaybettik. Eğer maçın kırılma anlarında sayıları biz bulabilseydik rahat bir şekilde maçı kazanabilirdik. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu mağlubiyete takılıp kalmamız gerekiyor. Lig uzun bir maraton. Önümüzde oynayacağımız çok maç var ve biz bu maçlara odaklanmalıyız" diye konuştu.

"Euroleague’de ilk galibiyetimizi almak istiyoruz"

Euroleague A Grubu 4. maçında karşılaşacakları Famila Schio maçıyla ilgili de Aydın, "Avrupa’da istediğimiz oyunu ve sonuçları bir türlü alamadık. Oynadığımız 3 maçtan da sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Ancak maç sonuçlarına baktığımızda 3 maçımızı da 6 sayı ile kaybetmişiz. Bu da şunu gösteriyor: Biz maçlarda kötü oynamamışız ancak istediğimiz sayıları bulamamışız. 3 maçın tamamına da biz kötü başladık ve o ara yediğimiz sayıları bir türlü kapatamadık. O yüzden de maçın sonuçlarında kaybettik. 3 maçlık mağlubiyet serisine artık son vermek istiyoruz. Bu haftaki rakibimiz İtalyan Famila Schio ekibi. Rakibimiz 3 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet elde etti. Bizi deplasmanda zorlu bir maç bekliyoruz. Bizde artık Avrupa’da ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. O yüzden bugünden itibaren hazırlıklarımıza başlıyoruz. Perşembe günü maçı kazanıp, ülkemize, İçel’e galibiyetle dönmek istiyoruz. Allah’ın izni ile inşallah Avrupa’da ilk galibiyetimiz bu hafta alırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA