Kayseri Erciyesspor Eski Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Dayıoğlu Açıklaması

Kayseri Erciyesspor Kulübünde yapılan Olağanüstü Genel Kurulun ardından oluşturulan yeni yönetimden istifa eden Yönetim Kurulu Eski Üyesi Rıfat Dayıoğlu, “Yapılmak istenen kararlarda istenilen ortamı bir türlü bulamadık.” dedi.

Spor Toto 2 Lig’de mücadele eden Kayseri Erciyesspor Kulübünde yapılan olağanüstü genel kurulda Nuhkan Rüzgar başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulu göreve seçilmişti. Aradan geçen süre zarfında yönetim kurulu üyeleri, Başkan Nuhkan Rüzgar ile iletişim sağlanamadığı gerekçesiyle istifa etmişti. Bugün istifa eden kurul üyeleri bugün Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Eski Üyesi Rıfat Dayıoğlu, istifa etme nedenlerine açıklık getirdi. Göreve geldiklerinde 2 kararı almak istediklerini ancak bunlar için uygun ortamın oluşmadığını kaydeden Dayıoğlu, “Bildiğiniz üzere 21.11. 2016 tarihinde yönetim kurulu üyeliğine seçildik. Seçilmekteki tek amacımız en temiz duygularla memleketimizin takımının kapanmasını engellemekti. Kulübün rayına oturması için tüm önlemleri almak üzere görev dağılımı yapmak istedik. Ertesi gün başkan seçilen arkadaşımız görevini kabul etmeyeceğine dair açıklamalarda bulunarak istifa edeceğini söyledi.

Bunun üzerine birkaç saat geçtikten sonra bizim istifa etmemizi söyledi.

Sebebini anlayamadığımız davranışlar sergilemesi bizi son derece şaşırttı. Biz memleketimiz için kanımızın son damlasına kadar mücadeleye varız, ancak bu tarz kişilerin yanında değil. Biz sadece memleketimiz için varız, her zaman da göreve hazırız. Bizi Erciyesspor’da yapmak istediğimiz birkaç değişiklik vardı, ancak yapamadık. Başkan tarafından kabul görmedi. Bunlar, tesis isminin ivedilikle değiştirilmesi ve bir şehit kardeşimizin isminin verilmesiydi. Tarihe geçmek istiyorduk. Bizimle çalışmak istemeyen personelin tazminatları ödenerek yola devam edilmesi. İkinci yapmak istediğimiz de buydu. Bunlar yapılmak istenen kararlardı ancak istenilen ortamı bir türlü bulamadık.” ifadelerini kullandı.

Dayıoğlu ayrıca bundan sonraki süreci dikkatle takip edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA