Fatma Şahin Çağrısına İlk Destek Hokey Federasyonundan Geldi

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in "Şimdi Gaziantep’e gelme zamanı" sloganı yaptığı çağrıya cevap vererek, 500 sporcu ile kente geleceklerini söyledi.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Sahin’in, "Şimdi Gaziantep’e gelme zamanı" çağrısına destek verdi. Federasyon Başkanı Karakan, yaptığı yazılı açıklamada, “Nasıl ki Türkiye, dünyada çok önemli bir stratejik konuma sahipse, Gaziantep’te Türkiye’nin en stratejik konumuna sahip bir şehridir. Nasıl ki Dünyadaki bazı şer odakları, güzel ülkemizi hedef haline koyup yıpratma gayretine girmişse, gerek Türkiye’de konuşlanmış, gerek ise sınır komşumuz ülkelerdeki şer gurupları da aynı çabayı Gaziantep için harcamaktadırlar. Gaziantep insanı, tarihi boyunca ve hiç bir surette din, dil, ırk, mezhep, meşrep ve renk ayrımı yapmamıştır. Herkesi asli hemşehrisi gibi görmüş ve bağrına basmıştır. Tarihi, kültürü, kahramanlıkları ile dolu Anadolu’nun güzel şehri Gaziantep, sanayisi ve ticaretiyle ülkesine karşı vazifesini ziyadesiyle yapmış ve yapmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

“Gaziantep’e 500 sporcuyla geliyoruz, milli takım seçmelerini yapacağız’’

Şampiyonaya 500 sporcuyla katılım sağlayacaklarını da vurgulayan Karakan’ın açıklamasında, "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendinin çağrısını son derece önemli ve anlamlı bularak, yönetici arkadaşlarımızla da istişare edip Federasyonumuzun önemli organizasyonlarından birini Gaziantep’e vererek, ülkemizin değişik şehirlerinden 500 ün üzerinde katılımcının Gazi şehre gelmesini sağlayacağız. Bu katılımcılar, Gaziantep’in güzelliklerini görecek, güzel insanlarını tanıyacak, tatlı hatıralarla memleketlerine dönecekler ve tekrar bu güzel şehre gelmenin özlemini duyacaklardır. Diğer taraftan bu şampiyona Gaziantep içinde önemli bir sinerji oluşturacak üç dört gün boyunca sporcularımızın faaliyetleri sadece müsabakalarla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda kentin muhtelif yerlerinde Gaziantep’i tanımak için geziler düzenleyecektir. Elbette kentin ekonomisine de küçükte olsa katkı sağlayacaklardır. Söz konusu organizasyona Sayın Valimiz Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in destek vereceğine inanıyor ve Spor Bakanlığımız adına bu organizasyona ev sahipliği yapacak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir’e teşekkür ediyorum" denildi.

Kaynak: İHA