Büyükçekmece Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Büyükçekmece Belediyesi, tarafından düzenlenen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yarışmanın amacının ülke çapındaki fotoğrafçılar buluşturmak ve derneklerle fotoğraf kulüplerinin kaynaşmasını sağlamak olduğuna vurgu yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğraf dernekleri takım halinde yarıştı.  Yarışmanın seçici kurulu hafta sonu Büyükçekmece Atatürk Merkezi’nde toplandı.

44 dernek 862 eserle katıldı

Ersin Alok, Prof. Güler Ertan, İbrahim Göksungur, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Prof. Sabit Kalfagil, Başak Sancar (Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı) ve TFSF Temsilcisi Hakan Tokuç’tan oluşan seçici kurul, konusu serbest olan yarışmaya 44 fotoğraf derneğinden gönderilen 862 eseri tek tek değerlendirerek, ödül ve sergileme kazanan eserleri belirledi.  Sonuçlar 3 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak. Ödül töreni ve sergi ise 17 Aralık 2016 tarihinde Büyükçekmece’de gerçekleşecek.

"Fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de fotoğraf sanatının geliştirilmesine katkı sunmak ve fotoğraf derneklerinin kaynaştırılması amacıyla 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın düzenlediğini belirterek, yarışmaya katılan tüm dernek ve fotoğrafçılara başarı dileklerinde bulundu.

(HK-AŞ-Y)

Kaynak: İHA