Yeni Amasyaspor, Medipol Başakşehir'e Sürpriz Yapmayı Planlıyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplarda mücadele edecek tek amatör lig takımı olan Yeni Amasyaspor’da futbolcular 29 Kasım Salı günü sahalarında karşılaşacakları Spor Toto Süper Lig lideri Medipol Başakşehir’e sürpriz yapmak istiyor.

Yeni Amasyaspor, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ilk maçında 29 Kasım Salı günü evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Bu maçla alakalı olarak Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü Ergün Ortakçı ile takımın kaptanlarından Ergin Kankal ve Metin Kurt, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup takımı Yeni Amasyaspor ile piyasa değeri kendilerinden 100 kat fazla olan Medipol Başakşehir arasında oyuncu kalitesi açısından büyük farklar olduğunu belirten Ortakçı, “Futbolcularım çıkacaklar aslanlar gibi mücadele edecekler. Tabii ki arada büyük farklar olacak ama yürekler çok önemli” dedi.

Ortakçı: "Bizim çocuklar yüreğiyle oynuyor"

Kupada eleme turlarında sırasıyla Ayancık Belediyespor’u 10-1, Ankara Demirspor, Kayseri Erciyesspor ve Denizlispor’u 1-0’lık skorlarla mağlup edip tarih yazan Yeni Amasyaspor’un çekilen kura sonucunda da Spor Toto Süper Lig’den Medipol Başakşehir ve TFF 1. Lig’den Sivasspor ile Göztepe’nin yer aldığı F Grubu’nda da aynı mücadeleyi ortaya koyacağını yineleyen Ergün Ortakçı, “Bizim çocuklar yürekli. Bu çok büyük avantaj. Bunu şimdiye kadar da gösterdiler. Biz kendi kapasitemize göre neler yapabiliriz. Karşımızdaki çok üstün takıma karşı hangi taktiği veya uygulamaları yaparız. Bunları en iyi şekilde onlara empoze ediyoruz” diye konuştu.

Süper Lig’in lideriyle oynayacaklarının farkında olduklarına değinen takım kaptanlarından Ergin Kankal, “Amatör takımların neler yapabileceğini nasıl bir ruhla sahaya çıkabileceğini gösterme maçımız. Ne olursa olsun biz sahada eğilen taraf, ezilen taraf olmayacağız. Biz elimizden geleni yapacağız. Sürprizde olabilir” şeklinde konuştu.

Kankal: "Sahada çatır çatır top oynayacağız"

Kalesini milli kaleci Volkan Babacan’ın koruduğu, Emre Belözoğlu ve Edin Visca gibi çok iyi futbolcular olduğunu ancak kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarına işaret eden Kankal, “Kimsenin şüphesi olmasın. Sahanın içinde ezik bir takım görüntüsü vermeyeceğiz. Çatır çatır top oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi’ne ait tesislerde neşeli geçen antrenmanda önlerindeki maçın Amasya için önemli olduğunu vurgulayıp taraftarlarının desteğine inandığını belirten Metin Kurt ise sahaya çıkıp ellerinden geleni yapacaklarını söylerken, kaleci Rasim Mutlu da şöyle konuştu: “Bölgesel lig temsilcisiyiz ama bu teslim olacağımız anlamına gelmiyor. Futbol üç sonuçlu bir mücadele. Elimizden gelen mücadeleyi yapıp en iyi sonucu almaya çalışacağız.”

Kaynak: İHA