Yanal Açıklaması 'Takımı Oyuncu Çöplüğüne Döndürmememiz Gerekiyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Transfere ayıracağımız zamana iki türlü ihtiyacımız var. Birincisi Trabzonspor’un iskeletini teşkil edecek kadroyu kurmak için bazı şeyleri doğru yapmamız gerekiyor. Oyuncu çöplüğüne döndürmememiz gerekiyor” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 0-0 eşitlikle sonuçlanan Geçlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadelenin 60 dakikası boyunca rakipten bir kişi fazla oynadıkları halde bunun bir şey ifade etmediğini kaydeden Yanal, “30. dakikadan itibaren 60 dakikalık bölümü 11 kişiye karşı 10 kişi oynadık. Rakip 10 kişiyken topun bizde olması bir şey ifade etmedi. Diğer maçlarda bu başımıza geldi. Her maç oyunuzu oynuyoruz ama skoru sağlayamıyoruz. Skoru sağladığımızda bir takım şeyleri atlatmak ya da bu süreci yumuşak geçebilmek mümkün olacaktı ama bu süreci daha sert geçiyor. Topla oynamak değil skor üretmek bizim amacımız olmalı” şeklinde konuştu.

“Takımı oyuncu çöplüğüne döndürmememiz gerekiyor”

Transfer yaparken takımı oyuncu çöplüğüne çevirmemeye dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Yanal, “Transfer döneminde üç oyuncuyla oynuyoruz. Transfere ayıracağımız zamana iki türlü ihtiyacımız var. Birincisi Trabzonspor’un iskeletini teşkil edecek kadroyu kurmak için bazı şeyleri doğru yapmamız gerekiyor. Oyuncu çöplüğüne döndürmememiz gerekiyor, bir taraftan da doğru ve akıllı işler yapmamız gerekiyor. Biraz sancılı geçecek. Birkaç maç vardı skor bizim yanımızda olsaydı belki daha yumuşak bir geçiş olacaktı. Taraftar her zaman haklıdır, biz onların haklılıklarının her zaman bir tarafta tutuyoruz ama bir taraftan da işin gerçeklikleri ve realitesi var ki işin zor tarafı o. Bugün top bizdeydi ama çok üretken olduğumuzu söyleyemem, topu rakip alana geçirmede daha becerili olmamız gerekiyordu. Söylediğim burası çöplük haline de getirilmemeli. O kadar çok oyuncu alındı ki o oyuncuları da çok zor şartlarda birinci olmadı, ikindi olmadı, en sonunda hakikaten büyük bir seferberlik yapıldı ve çok zor şartlarda alındı. Maalesef istediğimi katkıyı zamanında sağlayacak bir takım oluşturmakta hep sıkıntı çektik. Trabzonspor için olumlu bir kadronun henüz kurulduğunu asla söyleyemem. Takım olmak çok zor bir süreçtir, bunu başaran Başakşehir çok iyi bir takım. Oyuculardan ziyade takım olmanın verdiği çok iyi bir görüntüsü var. Osmanlı, Konya bunu yaptı” dedi.

“Oyuncuların mücadelesine asla bir şey diyemem, bir beceri kısmı kaldı”

Trabzonspor’un ligdeki kötü durumunu geç bir araya gelmelerine bağlayan Yanal, “Oyunda bir sıkıntı yok ama daha bol pozisyona da girebiliriz. Bir Antalya maçı oynadık, 7-8 pozisyon da ürettik, ama olmadı. Ben oyuncuların mücadelesine asla bir şey diyemem, bir beceri kısmı kaldı. Bunu beceremeyince problemler de başlıyor. Çok geç bir araya geldik” değerlendirmesinde bulundu.

“Hakem camiasında torpil söz konusu olmadan sadece yeteneklerin baz alınması gerekiyor”

Hakem camiasında yeteneğin baz alınmadığı taktirde futbol adına faciaların yaşandığını dile getiren Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hakem camiasında torpil söz konusu olmadan sadece yeteneklerin baz alınması gerekiyor, böyle olmadığında bazı facialarla karşı karşıya kalınıyor. Hakemlerin hata yapması kadar doğal hiçbir şey yok ama her pozisyondan sonra hakem dersek kendi işimizi ıskalamış oluyoruz. Oyuncularımla bunu da konuştum hatta bir oyuncuma çok ciddi tepki de gösterdim, oyundan da aldım. Bugün ne olursa olsun Aytaç’ın çok sorumsuzca bir kart görmesin ben kabul edemem. Bizim derdimiz, biz genç bir takımız çok iyi olduğumuz, skorlar üretebileceğimiz maçları kaybettik. Biz bu takımı buradan çok daha farklı yerlere planlıyoruz.”

Kaynak: İHA