Velimir Perasovic Açıklaması' Karşılaşmada Her Zaman Bir Adım Gerideydik'

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, “Uzun adamlarımızın enerjisinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Karşılaşmada her zaman bir adım gerideydik” dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Yeşilgiresun Belediyespor’u 82-75 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından her iki takımın başantrenörleri ve oyuncuları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Maç boyunca ortaya koymak istedikleri enerjiyi parkeye yansıtamadıklarını söyleyen Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, “Bence maç boyunca uzun adamlarımızın enerjisinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Karşılaşmada her zaman bir adım gerideydik. Belki oyuncularımız yorgundu belki rakip takım iyi oynuyordu. Ama bugün bu kadar sert bir oyuna hazır değildik. Bugün ribaundlarda da avantajlı değildik. Eğer ribaundları kaybederseniz sorun var demektir. Spor Toto Basketbol liginde kazanmak zordur. Eğer kazandıysanız haklısınızdır” şeklinde konuştu.

“Maçtan düştüğümüz anlar oldu”

Lacivert-beyazlı basketbolcu Furkan Korkmaz ise rakibin artılarını eksilerini iyi tespit ettiklerini dile getirerek, “Yeşilgiresun birbirine kenetlenerek iyi basketbol oynayan bir takım. Maçtan düştüğümüz anlar oldu ve onlar da bu anları iyi değerlendirerek bizi sıkıntıya soktu” ifadelerini kullandı.

Yeşilgiresun Belediyespor cephesi

Anadolu Efes’i Avrupa’nın en atletik takımı olarak gördüğünü belirten Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Aleksandar Trifunovic, “Bugün Efes’i zorladık. Sonuç olarak da 6 yabancıyla oynamak zorunda kaldılar. Bu maçta biz de iyi bir efor sarf ettik. Çok kısa bir rotasyonumuz var. Bazı oyuncularımız tecrübesiz. Ama inanıyorum ki ligin ikinci devresi onlardan daha iyi performans alacağız. Anadolu Efes umarım Euroleague’de başarılı olur” dedi.

Karşılaşmada sakatlanan Ledo’nun sakatlığının ciddi olduğunu da ifade eden Trifunovic, oyuncunun uzun süre parkelerden uzak kalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA