İrfan Buz Açıklaması 'İç Saha Avantajımızı Kullanmak İstiyoruz'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Giresunspor maçında iç saha avantajlarını kullanmak istediklerini söyledi.

Yarın seyircisi önünde Giresunspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, bu maçın son çalışmasını yaparak kampa girdi. Nurettin Soykan Tesisleri’nde kısa bir ter antrenmanı yapan sarı-kırmızılılarda tek hedef sahadan 3 puanla ayrılmak. Yeni Malatyaspor’da kart cezalısı Caner Arıcı Giresunspor karşısında forma giyemeyecek.

Yapılan son çalışma öncesinde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İrfan Buz, iç saha avantajını kullanıp, geçen hafta kaybettikleri Eskişehirspor müsabakasını telafi etmek istediklerini söyledi.



Eskişehir ile kıyaslandığında biraz daha gerideyiz”

Giresunspor ile ciddi bir müsabakaya çıkacaklarını kaydeden Buz, “Giresunspor müsabakası ciddi bir müsabaka. Geçen hafta kaybettiğimiz müsabakayı bu hafta telafi etmek istiyoruz. yolumuza devam etmek istiyoruz. İyi konsantre olduk. İyi çalışıyoruz arkadaşlarla birlikte. İnşallah seyircimizle birlikte 3 puanı almak istiyoruz. İç saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. Ciddi bir müsabaka. Parametreleri yerine getireceğiz inşallah. Tabi şöyle de bir durum var, maç akşam saat 19.00’da oynanıyor. Hakikaten buradaki iklim şartları daha farklı. Biraz onu da göz önüne getirmek gerekiyor. Saha biraz sert olabilir, kaygan olabilir. Seyircilerimiz inşallah gelecektir. Bize destek verecektir. Şimdi Eskişehir ile kıyaslandığında bizim biraz daha geride olduğumuzu ve seyirci faktörünün burada ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük. O yüzden ben taraftarlarımızı seviyorum. Taraftarlarımız geldiği zaman gerçekten büyük bir güç olduğundan 3 puana kavuşacağımızdan kesinlikle eminin” dedi.

“Sahamızdaki avantajı biz de kullanmak isteyeceğiz”

Buz, geçen hafta deplasmanda yenildikleri rakipleri Eskişehir karşısında kötü bir oyun oynamadıklarını da söyleyerek, “3 puanlık bir müsabakaydı ama kaybettik. Kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendirmiş olsaydık daha farklı olabilirdi. Ancak bu müsabakayı geride bıraktık. Önümüzde Giresun müsabakası var, ona bakıyoruz. Bunun da tabi ikinci ayağı var. Onlar da bize gelecekler. Aynı şekilde diğer takımlar da buraya gelecekler. Kendi sahamızdaki avantajı biz de kullanmak isteyeceğiz." dedi.

Kaynak: İHA