Diyarbakır'daki Yatırımlar Teröre Rağmen Devam Ediyor

Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarına rağmen hayat olağan akışında devam ederken, yıllar önce yapımına başlanan kapalı yüzme havuzu faaliyete girdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Diyarbakır’daki yatırımları, teröre rağmen devam ediyor. Diyarbakır’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda modern bir stadyum için geri sayım başlarken, yapımına daha önce başlanan kapalı yüzme havuzu ise hayata geçti. Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan kapalı yüzme havuzunda Kış Spor Okulları kapsamında kurs verilmeye başlandı. Deneyimli antrenörler tarafından verilen kurslara şimdiden onlarca çocuk ve genç kayıt yaptırdı.

Yüzme kursu başladı

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Mardin yolu üzerinde bulunan tesisin faaliyete geçmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Demir, bölge gençliğinin spora yönelmesi ve sağlıklı bireyler olması için devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Demir, daha önce yapımına başlanan kapalı yüzme havuzunu çok kısa öncesinde açtıklarını ve bugün ilk faaliyetlerine başladıklarını kaydederek, "Bölgemizde her şeye rağmen hayat devam ediyor. İnsanlarımız sosyal faaliyetlerden geri kalmamak için çocuklarını bizlere emanet ediyorlar. Biz de bu emanete sahip çıkmak ve onlara spor yaptırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen hafta başında açılan kapalı yüzme havuzunda bugün ilk çalışmamızı yaptık. Yüzme kurusa yazılan çocuklarımız deneyimli antrenörler gözetiminde yüzme kurusuna başladı" dedi.

"Tesisler halk için yapıldı"

Tüm kurum ve kuruluşların halka hizmet için var olduğuna belirten Demir, tesislerin kullanılması için yapıldığını vurguladı. Faaliyetin yapılmadığı tesislerin hiçbir anlamı olmadığına dikkat çeken Demir, "Tesisler insanların spor yapmaları ve vakit geçirmeleri için vardır. Süs için tesis yapılmaz. Bu nedenle Diyarbakır’daki tüm spor tesislerini halkımızın hizmetine sunduk. İsteyen istediği zaman her türlü tesislerden faydalanabilir" diye konuştu.

"Yeni stadyum gelecek yıl hizmete girecek"

Demir, yeni yapılan stadyumun da gelecek yıl hizmete gireceğini söyleyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde 251 bin metrekarelik alanda yapımı süren yeni stadyumun gelecek yıl hizmete girecek. Yapımı devam eden stad UEFA ve FIFA standartlarında inşa ediliyor. Bölgenin en büyük stadyumunda 306 engelli aracı ve 84 otobüs park edilebilecek ve 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alacaktır. 126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olacaktır. Yapımı süren 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ile Diyarbakır’ın Türkiye’nin sayılı statlarından birine kavuşacaktır. Bu stadı gelecek yıl teslim alıp, müsabakalara açmayı planlıyoruz."

Kaynak: İHA