Beşiktaş, Liderlik Şansını Değerlendiremedi

Siyahbeyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında sahasında lider Medipol Başakşehir ile 11 berabere kalarak puanını 28'e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu Beşiktaş, Galatasaray'ın ardından Medipol Başakşehir ile de berabere kalarak Vodafone Arena'da ikinci kez puan kaybı yaşadı Takımına beraberliği sağlayan Marcelo Guedes, Vodafone Arena'da 4. kez gol kaydetti

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında evinde lider Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, rakibinin önüne geçme fırsatını değerlendiremedi.

Ligin 12. haftası öncesinde 27 puanı olan ve 29 puanlı Medipol Başakşehir'in arkasında ikinci sırada yer alan siyah-beyazlı takım, rakibiyle berabere kalarak bir puan alabildi.

Medipol Başakşehir, 30 puana yükselerek liderliğini sürdürürken, Beşiktaş ise puanını 28'e çıkararak ikinci sıradaki yerini korudu.

- Beşiktaş'ın 'kabusu' sürüyor

Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında yine kazanamadı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 19 resmi maçtan sadece 4'ünden galibiyetle ayrıldı.

İki ekip arasında 17'si Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 19 resmi maçtan 4'ünü Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 17. kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 4, Medipol Başakşehir ise 3 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 10 maçta beraberlik bozulamadı.

Taraflar arasındaki son 10 resmi maçtan 8'i berabere biterken, rekabette Beşiktaş 23, Medipol Başakşehir ise 22 gol attı.

- Kötü başladı

Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçında olduğu gibi Medipol Başakşehir karşılaşmasına da kötü başladı.

Mücadeledeki ilk atağını 15. dakikada yapabilen Beşiktaş, 21. dakikada yediği golle 1-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı takım, rakip kalede gol aradığı sırada Cengiz Ünder'in golüyle ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. İkinci yarıya Gökhan İnler-Tolgay Arslan değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, 51. dakikada Marcelo Guedes'in kafayla attığı golle 1-1 beraberliği sağladı.

- Vodafone Arena'da ikinci kez puan kaybı yaşadı

Süper Lig'de Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ikinci puan kaybını yaşadı.

Geçen sezon bu stattaki üç maçını da kazanan siyah-beyazlı ekip, bu sezon Galatasaray'ın ardından Medipol Başakşehir ile berabere kaldı. Beşiktaş, 2016-2017'de Vodafone Arena'da oynadığı 6 lig mücadelesinde 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

- Stadındaki en az golü attı

Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Arena'da Süper Lig'deki 9 maçtaki en az golü Medipol Başakşehir'e attı.

Daha önceki karşılaşmalarda gollü maçlara imza atan Beşiktaş, rakibinin filelerini bir kez havalandırabildi.

Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor'a bu statta dörder gol atan siyah-beyazlı ekibin oyuncuları; Bursaspor, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor, Antalyaspor karşılaşmalarında üçer kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında ikişer gol atan Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında ise sadece bir kez fileleri havalandırabildi.

- Yenilmezliğini 18 maça çıkardı

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlardaki yenilmezliğini 18 maça çıkardı.

Siyah-beyazlı ekip, Süper Kupa'daki Galatasaray ile yaptığı maçta normal süreyi 0-0 ve uzatma bölümünü 1-1 berabere bitirirken, Süper Lig'de 12 ve Avrupa'da 5 maçta mağlup olmadı.

Beşiktaş, Süper Kupa'nın ardından oynadığı 17 resmi mücadelede 9 galibiyet, 8 beraberlik aldı.

- Vodafone Arena golcüsü Marcelo

Beşiktaş'a 51. dakikada 1-1 beraberliği sağlayan Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla 4. golünü kaydetti.

Geçen sezon Osmanlıspor karşısında 2 kez fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncu, bu sezon ise Galatasaray maçının ardından Medipol Başakşehir karşısında da gol sevinci yaşadı.

Marcelo, 4 golünü de Vodafone Arena'da attı.

- Son 6 maçta 8 gol yedi

Beşiktaş, savunmada son 6 maçta başarısız bir görüntü koydu.

Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki bu 6 karşılaşmada kalesinde 8 golü kalesinde gördü.

Bu süreçte ligdeki 4 maçta 4 gol yiyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 karşılaşmada ise rakiplerinin yine 4 golüne engel olamadı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki 12 karşılaşmanın 8'inde de kalesini gole kapatamadı.

- Geri paslarda sıkıntı yaşadı

Siyah-beyazlı takım, ilk yarının başlarında geri paslarda sıkıntı yaşadı.

Rakibin baskısıyla sık sık geri pas yapmak zorunda kalan Beşiktaş'ta kaleci Fabricio Agosto Ramirez, zaman zaman topu uzaklaştırmakta zorlandı. Fabricio'nun, Medipol Başakşehirli oyuncuların pres yapması sonrası tehlikeli anlar yaşaması dikkati çekti.

- Beck'ten kritik hatalar

Beşiktaş'ın sağ bek oyuncusu Andreas Beck, ilk yarıda kritik hatalar yaptı.

Beck, Medipol Başakşehir'in bir atağı sırasında topu kafayla uzaklaştırmak yerine göğsüyle yumuşatmaya çalışınca meşin yuvarlağı Cengiz Ünder'e kaptırdı. Genç oyuncu, bu pozisyonda kaleci Fabricio ile karşı karşıya kalırken, kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

Andreas Beck, takımının gol aradığı anlarda rakip kalede etkisiz bir orta sonrası topun Medipol Başakşehir'de kalmasına neden oldu. Turuncu-lacivertliler, kazandıkları topla ani atağa çıkarak Cengiz ile üstünlük golünü attı.

- Sınırdakiler derbi maça çıkabilecek

Beşiktaş'ta üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Marcelo ve Atiba Hutchinson, Medipol Başakşehir maçında aynı durumla karşılaşmayarak cezadan kurtuldu.

Bu üç oyuncu, cezalı duruma düşmeyerek ligin 13. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşmada forma giyebilecek.

Kaynak: AA