Melo'lu Inter dünyaya rezil oldu!

UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında bugün 24 karşılaşma oynandı. Türk ekiplerinden Fenerbahçe sahasında Zorya’yı 2-0 yenerken, Konyaspor deplasmanda Shakhtar’a 4-0, Osmanlıspor ise yine deplasmanda Steaua Bükreş’e 2-1 mağlup oldu.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde, G, I, J ve K gruplarında 5. hafta maçları oynandı.

İtalyan ekibi Inter 2-0 öne geçtiği maçta İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımına 3-2 yenilerek gruptan çıkma şansını yitirdi. Çek takımı Sparta Prag ise konuk ettiği İngiliz ekibi Southampton'ı 1-0'la geçerek K Grubu'nda lider olarak üst tura yükseldi.

G Grubu'nda Hollanda ekibi Ajax ağırladığı Yunan takımı Panathinaikos'u 2-0 yendi ve lider olarak üst tura yükseldi. İspanyol ekibi Celta Vigo ise konuk ettiği Belçika temsilcisi Standard Liege ile 1-1 berabere kaldı.


Daha önceden I Grubu'ndan lider çıkmayı garantileyen Alman takımı Schalke 04 konuk ettiği Fransız ekibi Nice'i 2-0 yendi. Avusturya temsilcisi Salzburg, deplasmanda Rus ekibi Krasnodar ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Krasnodar ikinci olarak üst tura çıkmayı garantiledi.

J Grubu'nda oynanan maçta Azerbaycan ekibi Karabağ deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nden Slovan Liberec'e 3-0 yenildi. İtalyan ekibi Fiorentina ise ağırladığı Yunan takımı PAOK'a 3-2 mağlup oldu. Gruptan çıkacak takımlar, son hafta maçlarında belli olacak.
TSİ 21.00'de başlayan maçlarda alınan skorlar ve 4 grupta oluşan puan durumları şöyle: UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında oynanan karşılaşmalar ve alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:


Fenerbahçe - Zorya: 2-0

Manchester United - Feyenoord:

B Grubu:

FC Astana - APOEL: 2-1

Olympiakos - Young Boys

C Grubu:

Gabala - Anderlecht: 1-3

St. Etienne - Mainz:

D Grubu:


Zenit Petersburg - M. Tel Aviv: 2-0

Dundalk - Alkmaar:

E Grubu:


AS Roma - V. Plzen:

Austria Vienna - Astra

F Grubu:


Ath. Bilbao - Sassuolo

Genk - Rapid Vienna

G Grubu:

Ajax - Panathinaikos: 2-0

Celta Vigo - St. Liege: 1-1

H Grubu:


Shakhtar - Konyaspor: 4-0

Gent - Braga: 2-2

I Grubu:


Krasnodar - Salzburg: 1-1

Schalke - Nice: 2-0

J Grubu:


Liberec - Qarabag: 3-0

Fiorentina - PAOK: 2-3

K Grubu:


H. Beer Sheva - Inter: 3-2

Sparta Prag - Southampton: 1-0

L Grubu:

Steaua Bükreş - Osmanlıspor: 2-1

Zurich - Villarreal: 1-1

Kaynak: İHA