Lara Sanders'a 4 Maç Ceza Verilmesi

Bellona AGÜ Yönetim Kurulu açıklamasından:'Ligin kader maçlarından biri arefesinde hızlı bir şekilde verilen bu kararı şaşkınlıkla karşılıyoruz'.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Bellona AGÜ'nün yönetim kurulundan yapılan açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu tarafından oyuncuları Lara Sanders'a verilen 4 maç cezanın, şaşkınlıkla karşılandığı belirtildi.

Kulüp yönetim kurulunun yazılı açıklamasında, Sanders'ın TBF Disiplin Kurulu kararıyla 'mazeretsiz milli takıma katılmama' gerekçesiyle 4 maç cezalandırıldığı hatırlatıldı.

Federasyonun aldığı bu kararın tüm takdirinin basketbol kamuoyuna bırakıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Önümüzde çok önemli bir maçımız olduğundan dolayı kulüp olarak konsantrasyonumuzun bozulmasını istememekteyiz. Ligin kader maçlarından biri arefesinde hızlı bir şekilde verilen bu kararı şaşkınlıkla karşılıyoruz. İlerleyen süreçte bu kararın takipçisi olacağımızı belirtip, gerekli açıklamaları kamuoyuna yapacağımızı bildiririz.'

Ligde 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 4. sırada bulunan Bellona AGÜ, ligin 5. haftasında yarın, namağlup olarak 2. sırada bulunan Fenerbahçe'yi konuk edecek.

TBF Disiplin Kurulu, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Bosna Hersek ve Romanya ile yaptığı karşılaşmalar için kampa dahil olmayan Bellona AGÜ oyuncusu Lara Sanders'a 4 maç men cezası verildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA