'5 Yıl Sonra Parayla Alınamayacak Hale Gelecek'

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, hedeflerinin hep şampiyonluğa oynamak olduğunu söyledi. Uslu, Fenerbahçe Üniversitesi’nin arazisi ile ilgili olaraksa "5 yıl sonra parayla alınmayacak hale gelecek" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerlerin tanıtım toplantısına katılan sarı-lacivertli kulübün Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Uslu, "Son sohbet toplantısında söyledim 1.5 ay evvel yükselişe çıkıyoruz diye. Yukarı doğru çıkıyoruz. Bir kere daha evvel de açık açık söyledik, antrenör başarılı olur mu bilemeyiz ama ’adam gibi adam’ dedik. Kamuoyu bunu gördü, oyuncular da gördü. Kimseye ayrımcılık yapmayan iyi bir teknik direktör. Bütün ekibine şekil vermeye çalışmadan herkesi kendi branşında serbest bırakan bir arkadaş. Futbolda hep başarılı olmak, şampiyon olmak istiyoruz. 3 Temmuz’dan sonra ne kadar mağdur olduğumuz herkes biliyor. 4 senede hep ilk 2’deydik. Hiç 6-7 olmadık. Yine aynı şekilde devam edeceğiz. Sonuç olarak hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak" dedi.



"UKRAYNA TAKIMININ NASIL BİR TAKIM OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ"

Hollandalı oyuncu Robin van Persie’nin performansı ve dün oynadıkları Zorya maçıyla ilgili konuşan Uslu, "Çalıştı oynuyor. Bu konuda başka bir yorum yapmaya gerek yok. Ukrayna takımının nasıl bir takım olduğunu gördünüz. Taş gibi. En önemli oyuncuları da yoktu. İlk devre bizi çok zorladılar. Uzaktan gol atınca rahat oldu ama kolay bir maç değildi. Bence Manchester United’dan da kendi sahasında birden fazla gol yemez. En önemli konu, Türkiye ligi çok zor bir lig. Başka bir futbol anlayışı var. Avrupa’da ikili mücadelelerde kasti olmayanları bırakıyor hakemler. Bizde bazen kasti olanları çalmıyorlar, mücadeleyi yaptırmıyorlar. Çok fark var arada. Bizim hocamızın Rusya’da Zenit’te çalışması da bizim için avantaj. Kendisi öyle veya böyle batılı değil tamamen" açıklamasında bulundu.

"KOMBİNE SAHİBİ YÜZDE 30 GELMİYOR"

Taraftarların son zamanlarda maçlara ilgi göstermemesiyle ilgili olarak ise Uslu, şunları söyledi:

"Son 5 yılda önemli maçlar harici seyircimiz aşağı yukarı bu kadar. Kombine sahibi yüzde 30 gelmiyor. Biletler de hemen hemen aynı oranda satılıyor."

"LENS ÇOK İYİ OYUNCU"

Sarı-lacivertli takımın basın sözcüsü, Lens’i gelecek sezon ellerinde tutmanın zor olduğunu da vurgulayarak, "18 milyon Euro vermiş adamlar, bırakır mı? Çok iyi oyuncu" ifadelerini kullandı.

ADVOCAAT’IN GELECEĞİ

Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat’ın geleceğiyle ilgili olarak ise Mahmut Uslu, şunları söyledi:

"Hoca 1 seneliğine geldi. Nasıl geldiğini biliyorsunuz. Önce gelmedi, 15 gün sonra karar verdi. Mayıs ayı gelsin görelim. Yardımcıları kıymetli insanlar, hocaya çok yardımcı oluyorlar. Çok iyi insanlar. Çok iyi diyalog kuruyorlar oyuncularla. Oynamayan oyuncularla da konuşuyorlar."

Uslu, devre arası için hocanın henüz bir transfer talebinin olmadığını da sözlerine ekledi.

"5 YIL SONRA ÜNİVERSİTE ARAZİSİ PARAYLA ALINMAYACAK HALE GELECEK"

Mahmut Uslu, üniversitenin kurulacağı araziyle ilgili olarak ise, "5 yıl sonra üniversite arazisi parayla alınmayacak hale gelecek. Burası çok potansiyeli olan bir yer. Belek’te 110 dönümlük bir arazide aldık. Orayı aldık. 10 dönümüne futbol sahası falan yapacağız. Geri kalanını yatırım için aldık. Bizden sonrakiler bakar" diye konuştu.

Kaynak: İHA