Yalman, Bakan Özlü'ye Erdemir'i Şikayet Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) yönetimini şikayet etti.

Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, Ankara’da bazı temaslarda bulundu. Ankara’da AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Trupçu ve Ünal Demirtaş’ı ziyaret eden Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, yönetim kurulu üyeleri Sinan Durdu ve Birol Öğüt, amatör kulüplere destek verilmesini istedi. Başkan Yalman daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüşerek, kendisine Erdemir yönetimini şikayet etti. Erdemir’in bünyesindeki tüm spor branşlarını kapattığı gibi spor tesislerini de Ereğli’deki gençlere kapattığını belirten Yalman “Bizler ilçedeki iş adamları olarak bir araya geldik ve Kepez Çaylıoğluspor Kulübü çatısı altında birleştik. Şu anda sadece bizim kulübümüz bünyesinde futbol, basketbol, hentbol, voleybol ve tekvando gibi branşlarda 500 lisanslı sporcumuz bulunmakta. Bizler işadamları olarak kendi cebimizden para harcayıp bu gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken asla şikayetçi değiliz tam tersine onur duyuyoruz. Çünkü bizim gençlerimize karşı sorumluluğumuz var ve bunu yerine getirmek zorundayız. Ancak ilçede her yıl 100 milyonlarca dolar kar açıklayan, Ereğli’nin havasını ve denizini kirleten Erdemir’in yönetimi tüm spor branşlarını kapattığı gibi, spor tesislerini de Ereğli gençlerine kapattı. Örneğin stadı kullanmak isteyen gençlerden sahanın üçte birine 1 saatliğine 100 TL para talep ediyor. Yani Erdemir 12-13 yaşındaki çocuğun cebindeki harçlığını istiyor. Sayın Bakanım Erdemir’in bu paraya ihtiyacı mı var? Bakın Erdemir Ereğli’ye sırtını öyle bir döndü ki artık taşerona alacağı işçiyi bile dışarıdan getiriyor. Satış, satın alma gibi önemli tüm birimlerini Ereğli’den taşıdı ve artık Ereğli’den bir çivi bile almıyor. Tüm tedarikini Ereğli dışından karşılıyor. Ürettiği sacın nakliyesini bile Ereğli’ye yaptırmıyor. Biz Erdemir kar etmesin yada elde ettiği karı Ereğli ile paylaşsın demiyoruz. Ama madem bizim çevremizi, havamızı ve denizimizi kirletiyorsun bari sosyal sorumluluklarını yerine getir. Bir metalürji fakültesi sözü verdiler, devletle protokol imzaladılar ama verdikleri bu sözü bile yerine getirmediler. Sizden öncelikle bölgemizin bir insanı olarak, bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yardımlarınızı bekliyoruz. Bu gidişata dur demenizi istiyoruz” dedi.

Başkan Yalman’a verdiği bilgiler için teşekkür eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise geçtiğimiz hafta Ereğli’ye yaptığı ziyaret sırasında gerek belediye ve gerekse TSO tarafından düzenlenen toplantıda bu konuların kendisine aktarıldığını, daha öncede aynı konularda AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’ndan bilgiler aldığını söyledi.

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Erdemir yöneticileri ile bir görüşme yapacağını ve bu konuları masaya yatıracaklarını dile getiren Bakan Özlü “Bunların birçoğu çözülemeyecek meseleler değil. Bunları oturup onlarla konuşacağız. Onlarında bizden talepleri var. OYAK Yönetimi hem Erdemir hem de İsdemir Fabrika sahalarının Endüstri bölgesi ilan edilmesini istiyorlar. Başka talepleri de var. Ereğli Belediye Başkanımızın da talepleri oldu. Onları da değerlendirip ortak yolun bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Yalman ve yönetim kurulu üyeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Ereğli’nin sorunlarına karşı olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: İHA