Kaleci Sinan Alağaç Unutulmadı

Eskişehirspor’un Abant’ta yaptığı kamp sırasında genç yaşta yaşamını yitiren kalecisi Sinan Alağaç, ölümünün 31’inci yıl dönümünde Esentepe mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anmaya; ailesi, yakınları, sporcu arkadaşları, sporseverler, Eskişehirsporlu yöneticiler, Sinan Alağaç ortaokulu öğrencileri katıldı.

Anmada, Sinan Alağaç’ın örnek kişiliği üzerinde durularak, genç sporcuların onu kendisine örnek alması gerektiği üzerinde duruldu.

Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) ortaklaşa düzenlediği anmada konuşan eski futbolculardan Hüdai Doğu, “O, centilmen, mühendis ve kaleciydi. Örnek bir sporcuydu” dedi.

Doğu’nun sırayla söz verdiği konuşmacılardan Sinan’ın Alağaç’ın ağabeyi İsmail Alağaç, “Tam 31 yıldır Sinan’ı ve bizleri unutmadınız, yaptığınız saygıdeğer bir şey” dedi.

TÜFAD Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl de, bakıldığında yaşamın ‘nefes alıp vermek’ olduğunu belirterek, “Sinan, toprağın altında olduğundan daha kısa bir zaman yaşadı ama, o yaptıklarıyla unutulmadı, hâlâ unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı. Eskişehirspor’un efsane kadrosunda yer alan ve Sinan’ın antrenörü olan Nihat Atacan da, “Bir antrenör olarak Sinan gibi bir sporcuyla çalışmak çok güzeldi. Gençler, onu örnek almalı” şeklinde konuştu.

Eskişehirspor kulübü yöneticisi Kağan Ay da, Sinan’ı saygı, sevgi ve hürmetle andıklarını belirterek, “Örnek ve sportmen kişiliği hep aklımızda. Eskişehirspor, değerlerine sahip çıkan bir kulüp, onu unutmadık” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Sinan, yaşadığı süreden daha fazla bir zamandır anılıyor. Örnek bir sporcuydu” derken, Tepebaşı Belediyesi Başkan yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş da, “Bir ekibin başarılı olabilmesi için, o ekipteki elemanların işini iyi yapması gerekir. O tarihteki Eskişehirspor buna örnektir. Sinan da, örnek bir sporcuydu ve böyle olduğu için unutulmadı, unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Sinan Alağaç’ın kabri başında dua okundu ve karanfil bırakıldı. Tepebaşı Belediyesi, anmadan sonra katılanlara ikramda bulundu.

Kaynak: İHA