Boluspor Teknik Direktörü Çapa Açıklaması

'(Bandırmaspor maçı) Giresunspor'a karşı çok pozisyona girdiler, Göztepe'ye de 3 gol attılar. O açıdan ciddi bir rakibe karşı oynayacağız'

TFF 1. Lig'in 12. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Bandırmaspor maçının hazırlıklarını sürdüren Boluspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, 'Giresunspor'a karşı çok pozisyona girdiler, Göztepe'ye de 3 gol attılar. O açıdan ciddi bir rakibe karşı oynayacağız.' dedi.

Boluspor, Bandırmaspor karşılaşmasının hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti. Kırmızı-beyazlı ekip, kulübün Karaçayır Mahallesi'nde bulunan tesislerindeki antrenmanda taktik çalışması yaptı.

Antrenmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çapa, hafta sonunda ciddi bir rakibe karşı oynayacaklarının altını çizdi.

Çapa, Bandırmaspor'a iki farklı açıdan baktıklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

'Bir Feyyaz hocadan önceki döneme bakmak lazım, bir de sonraki döneme, çünkü teknik adamlar değiştiği zaman takımlar biraz silkelenip toparlanır. Bu da çok iyi bir şekilde Bandırmaspor'da görünüyor. Oynamış oldukları Giresunspor ve Göztepe karşılaşmaları orada bir hareketliliğin olduğunu çok net bir şekilde gösterdi. Giresunspor'a karşı çok pozisyona girdiler, Göztepe'ye de 3 gol attılar. O açıdan ciddi bir rakibe karşı oynayacağız.'

'Bizim için ligde her rakip rakip.' diyen Çapa, bu karşılaşmaya da her zamanki gibi kendi oyunlarını ortaya koymak için çıkacaklarını belirtti. Rakipten ziyade kendilerinin 'Neleri daha iyi yapabiliriz' diye düşündüklerini, onun çabası ve uğraşı içerisinde olduklarını vurgulayan Çapa, şöyle devam etti:

'Son oynadığımız karşılaşmayı iyi bir şekilde analiz ettik. Oyuncularımızla paylaştık. Yüzde 65-70 iyi olan bir bölüm vardı. Onun üzerinde biraz daha fazla durduk. Yüzde 30-35'lik daha iyi yapmamız gereken bölümler vardı. Onun üzerinde de bu hafta çalıştık. Ümit ediyorum maça iyi bir şekilde yansır ve iyi bir sonuç ile de Bolu'ya tekrar dönüş yaparız.'

Çapa, Bandırmaspor maçından sonraki haftanın kendileri açısından çok yoğun geçeceğine değinerek, 8 gün içerisinde 3 karşılaşma oynayacaklarını, çok fazla sakat veya cezalı oyuncu vermeden bu periyodu az hasarla atlatıp, sonraki maçlara konsantre olunması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun bir değişiklik yaparak devre arası tatilini uzattığını anımsatan Çapa, 'Bana göre olması gereken oldu. Çünkü devre araları takımlar kendini daha iyi toparlasın diye var. Oyuncuların, 17-18 veya daha fazla karşılaşmanın yorgunluğundan hem fiziksel hem zihinsel olarak kurtulması gerekiyor ki ikinci etap daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilsin. O açıdan bence çok iyi oldu. Bizim ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayan takımlar için bir artı olduğunu düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA