Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz Açıklaması

'Eskişehirspor mağlubiyetini Giresunspor maçını kazanarak telafi etmek istiyoruz'.

TFF 1. Lig'in lideri Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Eskişehirspor mağlubiyetini sahalarında oynayacakları Giresunspor maçını kazanarak telafi etmek istediklerini söyledi.

Buz, Malatya İnönü Stadı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 5 maçlık galibiyet serilerinin Eskişehirspor karşılaşmasıyla sona erdiğini belirterek, yeni bir seri yakalamak istediklerini ifade etti.

Eskişehirspor karşısında 1-0 geriye düştükten sonra net gol pozisyonları yakaladıklarını aktaran Buz, 'Eskişehirspor maçında ilk 15 dakika bizim istediğimiz gibi gitmedi. Golü yedikten sonra oyunu çevirmeye başladık. İkinci devre hamlelerden sonra net gol pozisyonları yakaladık. Son paslarımızın ve final vuruşlarımızın daha iyi olması gerekiyordu. Maç dönebilirdi ama olmadı. Uzatmalarda da ikinci golü yedik. Futbolcularım ellerinden gelen mücadeleyi verdi ancak futbolda bazen olmuyor.' dedi.

- 'Zorlu bir müsabakaya çıkacağız'

İrfan Buz, Eskişehirspor maçının geride kaldığını, takım olarak Giresunspor karşılaşmasına yoğunlaştıklarını kaydederek, 'Oynadığımız müsabakayı bırakıp, önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Eskişehirspor mağlubiyetini Giresunspor maçını kazanarak telafi etmek istiyoruz. Zorlu bir müsabakaya çıkacağız. Allah'ın izniyle sahamızda 3 puanı almak istiyoruz. 3 puanı alacağımıza da inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Eskişehirsporlu futbolcu Semih Şentürk'ün karşılaşmada gördüğü kırmızı kart sonrası futbolcuları Murat Akça'ya yaptığı hareketten dolayı kendilerini arayarak, camiadan özür dilediğini anlatan Buz, 'Semih Şentürk'ün pozisyonunda hakem kırmızı kart gösterdi. Sarı kart da gösterebilirdi. Ondan sonraki tepkisi doğru değildi. Yanlış bir tepki gösterdi. Kendisi de aradı, özür diledi. Hem bizi hem de Murat Akça'yı arayarak, özür diledi. Kendisine yakışmayacak bir hareketti ve bizi arayarak, bütün camiadan, Malatyalılardan özür diledi. Çok üzüldüğünü söyledi.' ifadelerini kullandı.

- Murat Akça: 'Giresunspor maçını kazanmak istiyoruz'

Yeni Malatyaspor'un defans oyuncusu Murat Akça ise Eskişehirspor deplasmanında maçı çevirebilecek pozisyonları bulduklarını ancak ellerine geçen fırsatları değerlendiremediklerini kaydetti.

Murat Akça, Eskişehirspor karşısında aldıkları mağlubiyeti sahalarında oynayacakları Giresunspor maçını kazanıp telafi etmek istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Rakip 10 kişi kaldıktan sonra iyi baskı kurmuştuk. Beraberlik veya galibiyet golünü bulabileceğimiz pozisyonlar da yakaladık. Maalesef atamadık. Bizim için şanssız bir maçtı. Önümüzde Giresunspor karşılaşması var. Onun hazırlıklarına başladık. Bizim için önemli olan iç saha maçları. İç saha maçlarında kayıpsız ilerleyerek, dış sahada toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. Giresunspor maçını kazanmak istiyoruz.'

Eskişehirspor maçında Semih Şentürk ile aralarında geçen olayı da değerlendiren Murat Akça, 'Futbolun içinde böyle şeyler var. Bir anlık sinir olayı diye bakıyorum. Sinir halindeyken istemeden davranışlar olabiliyor. Zaten kendisi de beni maç sonrasında telefonla aradı, özür diledi. Öncelikle ben hareketi neden yaptığını anlamadım. Kırmızı kart gördü. Söylediğine göre hayatında ilk kez kırmızı kart görmüş. O yüzden sinirlenmiş. Olayı büyütmemek gerekiyor. Anlık bir sinirdi diyelim. Hocamızı da aramış. Tüm Malatya camiasından özür dilemiş. Benim açımdan bir sıkıntı yok.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA