Kocaeli'de Beşiktaş Heyecanı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk, 29 Kasım Salı günü Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak olan Beşiktaş maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Darıca Belediye Başkanı, aynı zamanda Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk, tarihinde ilk defa Türkiye Kupası gruplarına kalan Darıca Gençlerbirliği’nin 29 Kasım Salı akşamı İzmit İspetpaşa Stadyumu’nda karşılaşacağı Beşiktaş maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Öztürk: “Ligin sonunda Play-off’a kalmadan şampiyon olacağız”

Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk, “Bugüne kadar ligde 13 haftayı geride bıraktık. Gücümüzün yettiği kadar bu sene başında şampiyonluk parolasıyla çıktığımız yolda her takımda olduğu gibi bizde de bazı aksilikler istemediğimiz mağlubiyetler bazen oluyor. Bundan sonraki süreçte de biz hedefimizden kaçmış değiliz. Şuan ligde gidişatımız çokta kötü değil. İstediğimiz yerin biraz aşağısındayız. Lig daha uzun. Ligin üçte birlik bölümü sona erdi, daha üçte ikisi duruyor. Ligin sonunda da inşallah bu takımın play-off’a kalmadan şampiyon olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Gruplardan çıkmak için elimizden geleni yapacağız”

Kulübün tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası gruplarında boy göstereceğini vurgulayan Öztürk, “Önümüzdeki salı günü Beşiktaş’la bir maçımız var. Biz Ziraat Türkiye Kupası’na başladığımız zaman gruplara kalma hedefi koymuştuk. Allah’a çok şükür gruplara kaldık. Gruplardan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bununla alakalı takımımızda da, hocamızda da, bizde de bu öz güven var. Çıkacağımıza da inanıyoruz. Maç biletlerinin basımından sonra satışı ile ilgili 10 nokta belirledik. Yarın sabahtan itibaren bu 10 noktada biletler satışa çıkmış olacak. Bilet fiyatlarını Darıca ve Beşiktaş diye ayırmaksızın Kapalı Tribün 100 TL, Açık Tribün ise 50 TL olarak belirledik. Bu çok yüksek bir ücret değil, bu Darıca’ya destektir” şeklinde konuştu.

Karabacak: “Beşiktaş maçı Kocaeli için çok önemli"

Darıca Belediye Başkanı ve aynı zamanda Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Kocaeli’de futbolda uzun yıllardan sonra ilk defa Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalarak, Kocaeli en güzel şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli’miz genel hatları ile baktığımızda futbolda son yıllarda dibe vurmuş bir vaziyetteyken bizim Darıcanın böyle bir başarı elde etmesi, Kocaeli ailesi içerisinde büyük bir mutluluk uyandırdı. Bu maç Kocaeli için çok önemli. Bütün Kocaeli’den destek bekliyoruz. İsmetpaşa Stadyumunun dolu dolu olmasını arzu ediyoruz. Kocaelispor, Gölcükspor, Derincespor taraftarlarını, Kocaeli’de yaşayan herkesi Darıca’ya destek vermeye bekliyoruz. Sonuç ne olur artık Allah bilir ama biz mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Hakem bitti diyene kadar mücadelemiz sürecek. Hedefimiz gruplardan çıkmak. Türkiye’de Kocaeli ve Darıca’nın futbolda var olduğunun sinyallerinin verilmesini biz burada inşallah sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Spor Kulübümüzü daha çok geliştirmeye çalışıyoruz”

Sadece futbolla ilgilenmediklerini belirten Karabacak, “Darıca Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Mustafa Öztürk’ün açıklaması doğrultusunda eğitim spor kulübümüz de var. Eğitim Spor Kulübümüzü daha çok geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili branşların çoğalmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Özellikle hanım kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız var. Sporu sadece müsabaka yapmak için değerlendirmemek lazım. Bu hususta ev hanımlarına özellikle 4 noktada 2 bin üzerinde spora gelen hanım kardeşlerimiz var. Tabi bu sayı çok yeterli değil. Bu sayıyı 15 bin, 20 bin, 30 binlere çıkarmamız gerekiyor” dedi.

“80 dönüm üzerinde mini Olimpiyat Köyü projemizi hayata geçireceğiz”

Darıca’ya mini bir Olimpiyat Köyü yapacaklarını anlatan Karabacak, “Yaklaşık 80 dönüm bir alan üzerinde kuracağımız bu projeden kısmen Sayın Başbakanımızın da haberi var. İçerisinde deniz sporlarının yapılabileceği, büyük bir atletizm sahasının olduğu, yüzme havuzlarının olduğu, kapalı spor salonlarının olduğu, açık spor sahalarının olduğu hatta o alanda bir dere var. O derenin ıslahı gerçekleştirilebilirse o dere içerisinde kano sporu yapılabilecek şeklide dönüştürmek kaydı ile mini Olimpiyat Köyü projemizi hayata geçireceğiz inşallah. Bunu projelendirme çalışmaları yüzde 60’ları geçti şuanda. Amacımız hedefimiz, futboldan ziyade bütün branşlarda Darıca’da gençlerin spor yapabileceği alanlar oluşturmak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basın toplantısı yapılan soru cevaplarla sona erdi.

Kaynak: İHA