JOR'dan 'Fenerbahçe' Maçı Değerlendirmesi

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Fenerbahçe maçında takım olarak kötü oynadık. Takım içinde de ufak tefek sıkıntılar olabilir. Her ailede böyle problemler olabilir. Biz de bir aileyiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında cuma günü evinde Bursaspor’u ağırlayacak sarı-kırmızılı takımda Teknik Direktör Jan Olde Riekerink Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Geçen sene iyi bir kapanış yaptıklarını ve bu sezona da kupayla başladıklarını söyleyen Jan Olde Riekerink, “Sezona iyi başladık fakat son 4 maçımız istediğimiz gibi gitmedi. Trabzonspor ve Medipol Başakşehir maçında iyi oynadık ama galibiyet gelmedi. Ama benim başarılı olacağımıza dair düşüncemde hiç bir sapma yok. Takımıma güveniyorum. Bursaspor maçını da kazanmak için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HER AİLE DE BÖYLE PROBLEMLER OLABİLİR”

Takım içinde yaşanan sıkıntılara da değinen Riekerink, “Takım içinde ufak tefek sıkıntılar olabilir. Her ailede böyle problemler olabilir. Biz de bir aileyiz ve bu sorunların üstesinden geldiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.



“TOPU KENDİ SAHAMIZDA TUTTUĞUMUZ İÇİN OFANSİF ANLAMDA İSTEDİĞİMİZİ YAPAMIYORUZ”

Topu ayağında tutan bir takım olmalarına rağmen ofansif anlamda etkili olamadıkları hakkında gelen bir soruya ise Teknik Direktör Riekerink, “Bundan önce oynadığımız maçlarda da topu ayağında tutan bir takım var. Ama bu topu nerde tuttuğunuz önemli. Biz topu kendi sahamızda tuttuğumuz için ofansif anlamda istediğimizi yapamıyoruz. Kendi sahamızda yaptığımız pas yüzdesini rakip sahada da yapıp ofansif anlamda daha etkili olmamız lazım” diye cevap verdi.

“FENERBAHÇE MAÇINDA TAKIM OLARAK KÖTÜ OYNADIK”

Wesley Sneijder’ın performansı hakkındaki eleştirilere cevap veren Riekerink, "Bence bireylere çok odaklanmamak lazım. Fenerbahçe maçında takım olarak kötü oynadık. İkinci yarı biraz daha iyi oynadık. Ama daha fazla pozisyon bulmamız lazımdı. O maçta sadece Wesley değil tüm takım kötü oynadı” dedi.



“ASILSIZ HABERLER ÇIKARARAK OYUNCULARIMI VE TAKIMIMI İNCİTMEYİN”

Medyada takım içindeki gruplaşmalar hakkında çıkan haberlerin hem oyuncularını hem de kendini üzdüğünü dile getiren Riekerink, “Bana yapılan yorumları kabul edebilirim ama benim oyuncularım üzerinden doğru olmayan hikayeler uydurmanızı kabul edemem. Bu haberler Sabri, Selçuk ve Wesley hakkında yapıldı. Sabri içeride kimse hakkında konuşmadı. Tamamen yapıcı bir konuşma yaptı. Ben Wesley’i ise 11 yaşından beri tanıyorum. Bu yüzden samimi olmamız normaldir. Ama onunla bir maç hakkında konuşmamız ve taktik yapmamız söz konusu değildir. Benim çok önemli teknik ekibim var. Bütün kararları onlarla alıyorum. Selçuk’un son yaşadığı olayı da herkes biliyor. Benim Selçuk ile aram gayet iyi. Onunla hiçbir sorunum yok. Asılsız haberler çıkararak oyuncularımı ve takımımı incitmeyin. Ben de buna izin vermem” ifadesini kullandı.

“KULÜBEDE OFANSİF DESTEĞİ VEREBİLECEK OYUNCU GÖREMEDİM”

Fenerbahçe derbisinde Selçuk İnan’ı kadroya almamasının tamamen taktikle alakalı olduğunu söyleyen Riekerink, “Selçuk saha kenarında ısınıyordu. Ama Eren’in sakatlığından sonra hem de geride olduğumuz için, kulübede de ofansif olarak o desteği verebilecek oyuncu göremeyince Cavanda’yı oyuna sokup Sabri’yi öne sürdüm” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE MAÇINDA GEREKLİ ENERJİYİ SAHAYA YANSITAMADIK”

Fenerbahçe maçında gerekli reaksiyonu saha içinde gösteremediklerini fakat Bursaspor maçına büyük bir inançla çıkacaklarını sözlerine ekleyen Jan Olde Riekerink, “Fenerbahçe maçı öncesi takımdan enerjiyi alıyordum. Ama o isteği sahada alamadık. Ama Fenerbahçe maçı geride kaldı. Bunu kaza olarak nitelendirmeliyiz. İlk baştaki 7 maçın performansına geri dönmeliyiz. Bursaspor maçına da bu inançla çıkacağız. Benim için takımın içinde bulunduğu durum önemli. Kaybedilmiş bir derbi var. Buna takımın nasıl reaksiyon göstereceği ve Bursa maçına nasıl odaklanabileceğimiz önemli. Bursa maçına dair takımdan aldığım enerji de bu maçı kazanacağımıza yönelik. Herkes çok çalışıp hırsla o maçın gelmesini bekliyor” dedi.



“TAKIMDA BANA İNANAN BİR OYUNCU TOPLULUĞU GÖRÜYORUM”

Son haftalarda alınan kötü sonuçlardan dolayı stresli olduğuna dair gelen bir soruya ise Riekerink, şöyle cevap verdi:

“Stresli değilim. Sadece oyuncularım hakkındaki haberler beni üzüyor. Beni eleştirebilirsiniz ama oyuncularıma saldırılınca bu beni üzüyor. Oyuncularım da kendini çıkıp savunamadığı için üzülüyorum. Son 4 maçtır alınan kötü sonuçlar var. Ama hoca olarak oyuncularınızın size inanması lazım. Ben de bana inanan bir oyuncu topluluğu görüyorum. Bursa maçı için bu inancı hem yönetim hem de oyuncularımda görüyorum. Bursaspor maçıyla ilgili aksi bir şey düşünmek istemiyorum. Galatasaray hocası olmaktan gurur duyuyorum. Bursaspor maçında da taraftarımızın beklentilerini karşılamak istiyoruz” diye cevap verdi.

Pazartesi günkü antrenmana Selçuk İnan’ın katılamamasıyla alakalı da Hollandalı teknik adam, bu tip durumlarda sıcağı sıcağına her şeyi konuşmanın faydalı olacağını düşündükleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi.



Kaynak: İHA