'İlk Hedefimiz Gruptan Çıkmak'

TBF Milli Takımlar Direktörü Yıldırım:'Kendi seyircimiz önünde oynayacak olmamız büyük avantaj'.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda mücadele edecek A Milli Erkek Takımı için ilk hedefin, gruptan çıkmak olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, şampiyonanın uzun bir turnuva olduğunu belirterek, 'Çekilen kura sonrası rakiplerimiz Sırbistan, Rusya, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya oldu. Maç maç düşünmek gerekir. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Ondan sonra önümüze bakacağız. Kendi seyircimiz önünde oynayacak olmamız büyük avantaj. Biz ekip olarak şimdiden heyecanlanmaya başladık. En iyi organizasyon, en iyi başantrenör ve en iyi kadro ile EuroBasket 2017'de olacağız.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, TBF Milli Takımlar Menajeri Kerem Tunçeri de federasyonun internet sitesine yaptığı açıklamada, basketbolun yöneticilik tarafına geçmenin heyecan verici olduğunu dile getirerek, 'Hepimiz çocukluğumuzdan beri arkadaşız. İşi sıkı tutacağız, eksik yönleri tamamlayıp Türk basketboluna en yüksek katkıyı vermek için çalışacağız. Bu yolda yavaş yavaş ilerliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA