Dai Açıklaması 'Avrupa Maçları Kentin Prestiji Açısından Önemli'

Gaziantep Basketbol’un Genel Menajeri Boray Dai, Avrupa kupalarında mücadele etmelerinin kentin prestiji açısından önemli olduğunu belirtirken, hedeflerinin Gaziantep Basketbol’u Avrupa’da son 16 takım arasında sokmak olduğunu söyledi.

FIBA Avrupa Kupası G grubunu son maçında Kosava temsilci KB Peja takımını 76-66 yenerek grubu lider tamamlayan Gaziantep Basketbol’da bir üst tura çıkma sevinci yaşanıyor. Geçen hafta Tofaş ile oynanan maçtan galibiyetle ayrılarak ligdeki 2. galibiyetini alan Gaziantep Basketbol Avrupa’da yoluna emin adımlarla ilerliyor. FIBA Avrupa Kupası G grubunu 5 galibiyet, 1 mağlubiyetle kapatan Güneydoğu temsilcisi iyi giden bu çıkışını sürdürmek hedefinde. Kulübün Genel Menajeri Boray Dai, ligde ve Avrupa’da üst üste alınan galibiyetlerin takım ve Gaziantep şehri adına çok önemli olduğuna dikkat çekti.

"Hedefimiz Gaziantep’i Avrupa’da son 16 takım arasına sokmak"

Avrupa Kupası’nda oynanan 6 maçın lig maçları süresince takımın ritmini bulması yönünden çok büyük bir etken olduğunu söyleyen Dai, "Avrupa maçları maç eksiğimizin kapanması hem de ritim bulmamız açısından bize yardımcı oldu. Ayrıca Gaziantep’in Avrupa Kupaları’nda mücadele ediyor olmasının şehrimizin prestiji açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de bir üst tura çıktığımız için çok mutluyuz. Yarın 2.turdaki rakiplerimiz belli olacak ve öncelikli hedefimiz bu turu da geçerek Gaziantep’i son 16 takım arasına sokmak olacak" dedi.

"İyi bir galibiyet serisi yakaladık"

Gaziantep Basketbol’un 3’ü deplasman olmak üzere üst üstte alınan galibiyetlerine değinen Dai, "Son 14 günde gerek Avrupa’da gerekse ligde üst üste oynadığımız 5 maçımızı da kazandık. Bu galibiyetlerin 3’ünü deplasmanda elde ettik. Bu yorucu tempoda böyle bir seri yakalamak kolay değil. Bu da takım olma yolunda önemli derecede yol kat ettiğimizin göstergelerinden bir tanesidir. Bugünden itibaren hafta sonu kendi evimizde oynayacağımız Banvit maçına konsantre olduk. Banvit ligin şu anda yenilgisiz tek takımı. Bu maçı da kazanarak hem ligdeki yenilgilerimizden birini daha telafi etmek hem de yakalamış olduğumuz seriyi devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA