Çağla Büyükakçay Spor Tesisi Açıldı

Çukurova Belediyesi’nce yaptırılan Çağla Büyükakçay Spor Tesisi törenle açıldı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Mahfesığmaz Mahallesi’nde Çağla Büyükakçay adı verilen spor kompleksinin açılışını yaptı. Açılışa, vatandaşlar ve spor tutkunlarının yanı sıra, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, sivil toplum örgütleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlar katıldı.

Açılıştan önce korta çıkarak, milli veteranlar Aylan Kurtar ve Binnaz İzgi’ye karşı Tenis İl Temsilcisi Feridun Açan ile birlikte gösteri maçı yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova ilçesinde, sporun yaygınlaşmasını arzu ettiğini söyledi.

Çetin, “Toplumun önünde olan insanların, çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmesi gerekiyor. Bedenen, fikren sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak bir nesli, spora ve sporcuya destek ve teşvikle sağlayabiliriz. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızı spora yönlendirelim. Bu kortu yalnız bırakmayın. Tesisimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı’nda bulunan spor alanına da, tenisçi İpek Soylu’nun ismini verdiklerini belirten Başkan Çetin, Çağla Büyükakçay ile geçen yıl yaptığı gösteri maçını hatırlatarak, “Elimiz uğurlu ya; dünyanın 60 numarası, Türkiye’nin 1 numarası Çağla, yaptığımız maçtan bir hafta sonra yeni bir şampiyonluk elde etti. Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’yu Adana’ya getirip, maç yaptıracağız. Adanalılara Türkiye’nin 2 numarasını izleteceğiz” diye konuştu.

Adana’da kapalı bir tenis kortu bulunmadığına dikkat çeken Çetin, “Gerekli yerlerle görüşmeleri tamamladık. Adana’ya uluslararası maçların da yapılabileceği, kapalı merkez bir tenis kortu kazandıracağız. Adana’ya çok güzel bir tenis akademisi yapacağız” müjdesini verdi.

Kaynak: İHA