Buse Tosun Hedef Büyüttü

Milli güreşçi Buse Tosun, küçük yaşta ağabeyi ile yaptığı güreş oyunları sayesinde başladığı spor dalında gençler kategorisinde kazandığı başarılarının ardından büyüklerde Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor Buse Tosun: 'Gençler ve 23 yaş altında almadığım madalya kalmadı. Şu anki hedefim büyüklerde Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonası'nda madalya almak'

YALÇIN ÇELEN - Küçük yaşta ağabeyi ile yaptığı güreş oyunları sayesinde başladığı spor dalında dünya ve Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Buse Tosun, büyükler kategorisinde de Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonası'nda madalya için çalışıyor.

Altınova Tersaneler Spor Kulübünün sporcusu milli güreşçi 21 yaşındaki Buse, 2006'da başladığı güreş sporunda bugüne kadar ulusal ve uluslararası müsabakalarda çeşitli dereceler elde etti. 2013'te Bulgaristan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Buse, 2014'te Polonya'da gerçekleştirilen şampiyonada ise altın madalya kazandı.

Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi olan milli güreşçi, aynı yıl Polonya'daki 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndan ise bronz madalya ile döndü. Bu yıl Bulgaristan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda birinciliği elde eden milli sporcu, Litvanya'daki Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalya aldı.

Buse Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken hareketli bir yapısı olduğunu ve ağabeyi Çağrı Tosun ile sürekli güreştiğini söyledi. Buse, '69 kiloda kadınlar güreş takımında ülkemi temsil ediyorum. Hareketli bir yapıya sahip olduğum için güreş sporunu tercih ettim. Küçükken evde ağabeyim ile boğuşuyorduk, güreş yapıyorduk. Bunun da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde güreşe başladım.' diye konuştu.

- Üniversitelerarası dünya şampiyonluğu

Milli güreşçi ve antrenörler Selahattin ve Şenay Karamanlı ailesinin de teşvikiyle bu spora adım attığını anlatan Buse Tosun, 31 Ekim'de Çorum'da gerçekleştirilen 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda birinci olduğunu anımsattı.

Eğitim hayatında da birçok sportif faaliyete katıldığını aktaran milli sporcu, 2006'da başladığı güreş sporunu 11 yıldır sürdürdüğünü dile getirdi.

Buse, Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda talihsiz bir kaza sonucu madalya şansını yitirdiğini kaydederek, 'Bugüne kadar gençler ve 23 yaş altında almadığım madalya kalmadı. Şu anki hedefim büyüklerde Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonası'nda madalya almak.' şeklinde konuştu.

Bulgaristan'da 2013 yılında düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ilk madalyasını aldığını anımsatan milli güreşçi, şu ifadeleri kullandı:

'2020 yılında Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek, altın madalyayı getirmek istiyorum. Benim bu spora başlamama vesile olan başta ailem olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sporculuk kariyerim boyunca ülkemi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum.'

Kaynak: AA