Trabzonspor, Avni Aker'e Hüzünlü Veda Edecek

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, dış sahada yaşadığı kötü tabloyu iç sahaya da yansıtarak, tarihi başarılarla dolu Hüseyin Avni Aker’e hüzünlü veda etmeye hazırlanıyor.

Ligde bu sezon istediği başarıyı elde edemeyen ve hedeflerinin çok uzağında kalan Trabzonspor, deplasmanda yaşadığı kötü tabloyu iç sahaya da yansıtması gelecek adına bordo-mavilileri endişelendiriyor. Alınan başarısız saha sonuçlarının ardından tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Trabzonspor, yeniden yapılanmanın getirdiği sıkıntıların yanında, hakem yönetimlerinden de mutsuz olan Karadeniz ekibini huzursuz ediyor.

Mağlubiyeti daha fazla

Ligde geride kalan 11 maçta, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Trabzonspor’da, mağlubiyetler, galibiyetlerin önüne geçti. Bordo-mavililer, bu sezon dış sahada oynadığı 5 maçta 4 mağlubiyet alırken, 1 maçta ise sahadan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor, dış sahada yaşadığı kötü tabloyu, iç sahaya da yansıttı. Evinde son 3 maçtır kazanamayan Karadeniz ekibi, ligin alt sıralarına demir attı.

Avni Aker’e hüzünlü veda

Trabzonspor’un bu sezon tarihinin en kötü günlerini yaşamasında iç sahada aldığı başarısız sonuçlarda büyük rol oynadı. Önümüzdeki günlerde Akyazı Stadyumu’na taşınmaya hazırlanan bordo-mavililer, büyük başarılar yaşadığı Hüseyin Avni Aker’e bu sezon hüzünlü veda edecek. Trabzonspor’un bu sezon evinde aldığı sonuçlar, bordo-mavililerin tarihiyle örtüşmemesi, camiada hayal kırıklığı yaşattı.

Evinde oynadığı 6 maçta, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, topladığı 11 puanın 8’ni evinde elde etti. Attığı 5 gole karşılık kalesinde ise 5 gol gördü. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda ise evinde 10 puan kaybetti.

Trabzonspor’da 2 oyuncu cezalı, 3 oyuncu sınırda

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 11. haftada oyuncuların gördüğü kartlar ise dikkat çekiyor. 38 sarı kart gören bordo-mavililer, 1 de kırmızı kart gördü. Antalyaspor maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Uğur Demirok’a, yeni oyuncular eklendi. Mehmet Ekici ve Okay Yokuşlu 4 sarı kart sınırına ulaşmaları nedeniyle gelecek hafta oynanacak olan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecekler. Trabzonspor’da 3 oyuncu da sınırda bulunuyor. 3’er sarı kart ile Onazi, Durica ve Bero sarı kart sınırında bulunan isimler oldu. Bordo-mavililerin önümüzdeki haftalarda görülen kartlar nedeniyle sıkıntı yaşayacağı görülürken, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın takıma uyarılarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: İHA