Özel Çocuklara Özel Antrenman

İzmir’in Bornova ilçesinde eğitim gören 50 özel çocuk, Bornova Beckerspor oyuncularıyla bir araya gelerek sporcularla birlikte basket oynadı.

Her ay farklı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirerek toplumun farklı alanlarındaki sorunlarına dikkat çekmek ve çare üretmek için birçok çalışma gerçekleştiren Bornova Beckerspor Kulübü, özel çocuklara yönelik bir program yaptı. Bornova’da eğitim gören yaklaşık 50 özel çocuk için antrenman günü etkinliği düzenleyen takım, oyuncuları ile özel çocukların idman yapmalarını sağladı. Düzenlenen etkinlikte zihinsel engelli çocuklar, Bornova Atatürk Spor Kompleksinde takım oyuncularıyla birlikte keyifli vakit geçirdi. Basketbol topunu tutmayı, pas vermeyi ve topu potaya atmayı öğrenen çocuklar, attıkları her basket sonrasında kendi aralarında oluşturdukları ve ’basket dansı’ adını verdikleri oyunla sevinç gösterisinde bulundu.

Bornova Becker Spor yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda sosyal sorumluluk proje koordinatörü Burcu Kebir, ocuklara yönelik etkinliklere devam edeceklerini ifade ederek, "Çocuklarımız takımla vakit geçirmeyi çok seviyorlar. Onlar için bu tip etkinlikler çok özel oluyor; çünkü her çocukta olduğu gibi onların da hayalleri, umutları ve kendilerine seçtikleri bir rol model var. Bizim maçlarımıza gelen, tribünden maçı seyreden, her baskette bizden çok sevinen ve tezahürat yapan bu çocuklarımız için takım oyuncularıyla tanışmak, onlarla vakit geçirmek çok önemliydi. Beni her gördüklerinde, antrenmana katılma isteklerini dile getirdiler. Aileleriyle ve öğretmenleriyle haber gönderdiler. Biz de onların bu isteğini yerine getirerek, hayallerini gerçekleştirmelerine, kendilerine örnek aldıkları kişilerle tanışmalarına vesile olduk. Etkinlik sonunda hepsinin yüzlerinden, gözlerinden okunan mutluluğu ve sevinci görebilmek her şeye bedeldi. Çocuklarla birlikte etkinliğe katılan, onların mutluluğuyla mutlu olan ailelerine ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA