Büyükşehirli Boksörler Finallerde

Grup müsabakalarını geçen Kocaeli Büyükşehirli boksörler, Türkiye finallerinde mücadele elde etme hakkını kazandı.

Boks Federasyonu tarafından her yıl yapılan Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası müsabakaları, ön eleme grup maçlarıyla başladı.

Türkiye Şampiyonası finalleri öncesi Çanakkale, Antalya ve Malatya illerinde üç ayrı bölgede yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren boksörler, Bursa’da yapılacak olan finallere kalma hakkını elde ediyor. Türk boksunda söz sahibi olan kulüplerin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu boksörler de her yıl olduğu gibi bu yılda müsabakalarda mücadele ediyor. Antalya’daki grup müsabakalarına katılan beş boksörün üçü finallere kalmayı başardı.

Antalya Kemer Spor Salonu’nda yapılan ikinci grup müsabakalarına antrenörler Ali Çelikiz, Cihan Başaran ve Recep Özkar ile birlikte beş boksörle katılan mavi beyazlılar, üç boksörünü finale taşıdı. 16 ilden 115 boksörün katıldığı ön elem müsabakalarında Kağısporlu boksörlerden 60 kiloda Enes Refik Çiftçi ikinci olurken, 49 kiloda Talha Aktürkoğlu ile 56 kiloda Kadem Topçu sıkletlerinde üçüncü oldu. Dereceye giren boksörler 19-24 Aralık tarihlerinde Bursa Nilüfer’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerinde ringe çıkacak.

Öte yandan üçüncü grup olan ve 21-26 Kasım tarihlerinde Malatya ilinde yapılacak son gruplara da Büyükşehir Kağıtsporlu boksörlerden 60 kiloda Emirhan Yıldız ile 64 kiloda Furkan Kuşcu katılacak. Boksörler, derece yapmaları halinde Türkiye finallerine katılacak.

Kaynak: İHA