Başkan Sekmen'den Genç Yıldızlara Futbol Dersi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye (B.B.) Erzurumspor’un altyapısında bulunan futbolcularla bir araya geldi.

B.B. Erzurumspor’un kulüp yöneticilerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, altyapının yeni yıldızlarına önemli tavsiyelerde bulundu. Sekmen, şunları kaydetti: “Futbolda yetenekli gençler olarak gelecekte çok daha iyi takımlarda oynamak için bir çalışma yapıyorsunuz. Önce şunu ifade edeyim, bu sporu yaparken mutlaka okullarınızı sakın ihmal etmeyin. Çünkü zaman zaman sakatlıklar olabiliyor, takımlarda tutunamama olabiliyor, okullarınıza da devam ederseniz yarın kiminiz doktor, kiminiz mühendis, kiminiz ekonomist, kiminiz beden eğitimi öğretmeni olma imkânını da yakalamış olursunuz. ‘Türkiye’nin spor açısından bir numaralı mesleği ney?’ diye sorarsanız ben ‘futbol’ derim. Futbolda başarı nasıl olur? İyi çalışmayla olur. Sizin yaşlarınızda iken ilgilendiğim, yetiştirdiğim gençler şimdi hala futbol oynuyorlar. Jübile yapanlar oldu ama çok yetenekliler devam ediyorlar. Bunlardan bir tanesi Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan… Bizzat alıp, yetiştirdiğimiz Süper Lig takımlarında 28 futbolcumuz var. Bunlardan bir tanesi Servet Çetin, bir tanesi de Galatasaray’dan tanıdığınız Olcan Adın. Bunlardan en az 15 tanesi Milli Takım’a çağrıldı. Bunun için biz de Erzurumspor olarak başarılı olmak istiyorsak altyapımızın olması lazım. Ebetteki bir takım futbolcuları dışarıdan alabiliriz ama bir kısım futbolcularımızı da kendimiz yetiştirmemiz lazım. Önder’in olduğu gibi… Göreceksiniz önümüzdeki sezon altyapıdan 2-3 futbolcumuzu A Takımımıza katacağız.”

“ERZURUMSPOR İNŞALLAH SÜPER LİG’E ÇIKACAK”

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında altyapının önemine vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakınız ‘İyi bir futbolcu olmak istiyorum, iyi para kazanmak istiyorum’ diyorsanız, iyi bir futbolcu, önce iyi ahlak sahibi olan gençlerimiz oluyor. Sporda temel şart ahlaklı olmaktır. İkinci şart antrenmanlara sıkı bir şekilde devam etmek, saatinde yatmak ve saatinde kalkmaktır. İyi sporcu olabilmek için uykunu iyi almak lazım, ahlaki değerlere sahip olmak lazım. Başarılı olmak istiyorsanız benim size tavsiyem bunlardır. ‘Hayatta rahat olmak istiyorum, önümdeki 50-60 yılı, Allah’ın verdiği ömrü rahat geçirmek istiyorum’ diyeniniz varsa tavsiyem; derslerinize iyi çalışın, madem futbolculuğu seçmişsiniz iyi antrenman yapın, zamanında yatın zamanında kalkın, sigara ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak durun, yaşantınıza dikkat edin. ‘Ben futbolcu olmak istiyorum’ diyorsanız bunlara dikkat edin. Dedik ki, futbolcuları hep dışarıdan almayalım, burada da top oynayan gençlerimiz var, spor yapan gençlerimiz var. Onları alalım buraya, burada kalsınlar. Hatta ilçelerimizden, çevre illerden yetenekli gençlerimizi tespit edelim, getirelim ve onları yetiştirelim. Bizde bir müddet futbol oynasınlar sonra bunları Fenerbahçe’ye verelim, Galatasaray’a verelim, Beşiktaş’a verelim, bunları büyük takımlara verelim oralarda oynasınlar… Gençler bilin ki, bugün o büyük takımlarda futbol oynayanlar aynen sizin konumunuzdaydı. Çalıştılar, azmettiler ve o takımlara geldiler. Düşünün, şimdi statları dolduran 40-50 bin insan bir futbolcuyu ayakta alkışlıyor. Göreyim sizi, sizde öyle futbolcu olun. Erzurumspor’u şampiyon yapacağız. Peşini bırakmayacağız, bu sene olmazsa bir dahaki sene… Biz bu işin peşindeyiz. İnşallah en kısa zamanda, benim dönemimde, Erzurumspor’u Süper Lig’de futbol oynatacağız. Fenerbahçe ile Galatasaray ile Beşiktaş ile top oynayacağız. Bir zamanlar öyleydi. Demek ki gayret edince oluyor. Olacak da.”

Kaynak: İHA