A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda Romanya Maçı Hazırlıkları

Milli basketbolcu Hülya Çoklar: 'Ekrem Memnun hocamızın yanında, tecrübeli oyuncularla çalışmak bizim için çok büyük bir onur ve şans' Milli basketbolcu Melis Gülcan: 'Garantilediğimiz için rehavet sorunu yaşanılacağını düşünmüyorum.Romanya maçından galibiyetle ayrılacağız'

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Romanya ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Türkiye Basketbol Federasyonundan alınan bilgiye göre, Ankara Spor Salonu'nda, başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde yapılan antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu. İdmanın ilk bölümde ısınma hareketleri gerçekleştiren milliler, daha sonra taktik çalışması yaptı. Milli basketbolcuların, şut çalışmasıyla antrenmanı tamamladığı bildirildi.

A Milliler, akşam saat 19.00'de yapacağı idmanla Romanya maçının hazırlıklarını tamamlayacak. Ay-yıldızlılar, gruptaki son maçında, yarın saat 20.00'de Ankara Spor Salonu'nda Romanya ile karşı karşıya gelecek.

- Melis ve Hülya'nın görüşleri

A Milli Kadın Basketbol Takımının, Romanya ile oynayacağı maç için A Milli Takım kampına davet edilen Melis Gülcan ve Hülya Çoklar, Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF), internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Milli takıma davet edildiğini öğrendiğinde çok heyecanlandığını belirten Hülya, 'Melis ile küçük yaşlardan bu yana milli takımlarda hep birlikteydik. Koyduğumuz hedefleri birlikte başardık. Buraya gelmemiz için ilk telefon geldiğinde, birbirimizin adını duyunca çok heyecanlandık. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Ekrem Memnun hocamızın yanında, tecrübeli oyuncularla çalışmak bizim için çok büyük bir onur ve şans. Umarım bu kamp daha iyi şeylerin başlangıcı olur.' ifadelerini kullandı.

Boşnak bir aileden geldiğini anlatan Hülya, şöyle devam etti:

'Ben Türkiye'de doğdum ve Türkiye Milli Takım formasını giydim. Formayı giydiğim her an Türk bayrağını elimden geldiğince en iyi şekilde taşımaya özen gösterdim. Her zaman Türküm. Tabii ki Bosna'nın yeri ayrı bende. İyi ki Türküm ve buradayım.'

Aktif sporculuk kariyerini noktalayan Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan'ın Türk basketboluna çok şeyler kazandırdıklarının altını çizen Hülya, 'Bu şekilde basketbola veda etmek, her basketbolcunun hayalidir. Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan ile çok şükür ki oynama şansı buldum. Bize bu şekilde bir miras bırakmaları çok büyük avantaj.' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantilediklerini ve önlerinde Romanya maçının olduğunu hatırlatan Hülya, 'Buradaki herkes çok tecrübeli oyuncular. O nedenle herkes işini profesyonelce yapmaya çalışıyor. Bizim onlardan gördüklerimiz bu şekilde. Her ne olursa olsun Türkiye Milli Takım formasıyla sahaya çıkıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Romanya maçından galibiyetle ayrılacaklarını vurgulayan Melis, şunları kaydetti.

'Takımla ilk antrenmanımızı yaptık. Oyuncular olarak istekliyiz. İlk antrenmanda bunu gördük. Garantilediğimiz için rehavet sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. Romanya maçından galibiyetle ayrılacağız.'

Kaynak: AA