Şampiyon Güreşçiler, Öğrencilerle Buluştu

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp ile başpehlivan Recep Kara öğrencilerle bir araya geldi.

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp ile Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara öğrencilerle buluştu.

Darüşşifa Eğitim Kurumlarının Gölbaşı Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül ve gümüş madalya alan Rıza Kayaalp ile 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Recep Kara, öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Güreşte usta-çırak ilişkisinin önemine değinerek söze başlayan başpehlivan Kara, 'Osmanlı'nın, 655 yıldır Rumeli'ye seferleri esnasında ilk yapmış olduğu, Edirne de gerçekleşen tarihi Kırkpınar güreşlerinde 2016 başpehlivanı oldum. Birkaç sene daha güreşip yaşım ilerlediği için tadında bırakacağım.' dedi.

Kara, spora yatkın olan öğrencilere, devletin imkanlarını değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulunarak, 'Biz de sizin gibiydik. İsterseniz, inanırsanız, yapamayacağınız bir şey yok. Ağabey olarak sizlere nasihatim şudur: Önünüze hedefler koyun. Hedefi olmayan, planı olmayan insanlar, planı olan insanların planlarına dahil olurlar.' diye konuştu.

- Kayaalp: 'Aldığım madalyalarla yaşımı geçtim'

Rıza Kayaalp ise şampiyon sporcular olarak her zaman öğrencilerle bir arada olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, 'Amacımız, gurur duydukları şampiyonlarla bir arada olmalarını sağlamak, onlara hedeflerine ulaşmalarında yol göstermek.' dedi.

Henüz 6-7 yaşındayken hedeflerini belirlediğini aktaran Rıza, şöyle devam etti:

'Şu an 27 yaşındayım. Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandığım 28 madalya ile kendi yaşımı geçtim. Ancak hedefim bitmedi. Ülkem adına sadece güreşle ilgili değil bütün sporlara hizmet edebilecek bir yerlere gelmek ve var gücümle ülkemin başarısı için çalışmaya devam etmek istiyorum. Allah bize bu yeteneği nasip ettiyse bizler de bunu en iyi şekilde ülkemiz için kullanmaya devam etmeliyiz.'

- Akgül: 'Sporu, akademik kariyerle yürütmek gerek'

Sık sık bu tür organizasyonlarda yer alarak öğrencilerle bir araya geldiğini belirten olimpiyat şampiyonu Taha Akgül de, sporun yanında okuldaki eğitimine de önem verdiğini ifade etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünde eğitimine devam ettiğini anlatan milli sporcu, 'Başaramadığım hiçbir şampiyonluk kalmadı. İnşallah bunlara yenilerini ekleyeceğim. Sporu, akademik kariyerle yürütmek gerek.' ifadesini kullandı.

Organizasyona ayrıca Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı da katıldı. Bölükbaşı, federasyonun hedeflerini anlatarak, öğrencilerin spora yatkınlıklarının keşfedilmesinin önemine değindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba ve Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan sporculara katılımlarından dolayı plaket verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan şampiyon güreşçiler, etkinliğin ardından imza dağıttı.

Kaynak: AA