Potada Derbi Maç Galatasaray Odeabank'ın

Sarıkırmızılı takım, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki derbi maçta Beşiktaş Sompo Japan'ı 8478 yendi Galatasaray Odeabank, rakibi ile oynadığı son 7 lig maçını da kazandı.

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş Sompo Japan'ı 84-78 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda taraftarı önünde oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında istediği mücadeleyi sergileyemeyen sarı-kırmızılı takım, soyunma odasına 39-36 geride gitti.

İkinci yarıda taraftarının da desteğiyle maçta kontrolü eline geçiren ve özellikle son bölümde iyi oynayan Galatasaray Odeabank, müsabakayı 84-78 kazandı.

Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla ligde 5. galibiyetini elde ederken, Beşiktaş Sompo Japan ise 2. kez mağlubiyet yaşadı.

- Rakibi karşısındaki galibiyet serisini 7 maça çıkardı

Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan karşısında ligdeki galibiyet serisini 7 maça çıkardı.

Rakibine son olarak 2013-2014 sezonunun play-off çeyrek final serisi ilk maçında kaybeden sarı-kırmızılı takım, daha sonra bu aşamada oynanan iki maç ile 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında yapılan ikişer maçı kazanmayı başardı.

Galatasaray Odeabank, bu akşam da siyah-beyazlı takıma şans tanımadı ve rekabetteki son 7 lig maçından galibiyetle ayrıldı.

- 5 oyuncu çift hanelere ulaştı

Galatasaray Odeabank'ta 5 oyuncu karşılaşmada çift haneli sayılara ulaştı.

Sarı-kırmızılı takım adına Blake Schilb 19, Tibor Pleiss 14, Vladimir Micov ve Jon Diebler on ikişer ve Göksenin Köksal da 10 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

- Maçın en skoreri Clark

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 21 sayıyla Beşiktaş Sompo Japan'dan Earl Clark oldu.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Michael Thompson 17, Vladimir Stimac ve Michel Roll de on üçer sayı kaydetti.

- İstatistikler

Galatasaray Odeabank üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 26 atışın 14'ünde (yüzde 53,8) isabet sağlarken, Beşiktaş Sompo Japan ise 22 atışın 9'unu (yüzde 40,9) sayıya çevirdi.

Sarı-kırmızılı takımda Jon Diebler üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 5 atıştan 4'ünde, Blake Schilb de 3 atışın 3'ünde isabet sağladı.

Siyah-beyazlı takım toplam 44 ribaunt alırken, sarı-kırmızılı takım 31 ribauntla maçı tamamladı.

Kaynak: AA