Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye, şampiyonanın son gününde erkekler 78 kiloda Hasan Can Lazoğlu ile gümüş madalya kazandı Ayyıldızlılar şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın son gününde Türkiye, erkekler 78 kiloda Hasan Can Lazoğlu ile gümüş madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamada, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Kanada'nın Burnaby kentinde düzenlenen şampiyonayı Türkiye'nin 8 madalya ile tamamladığı bildirildi.

Şampiyonanın son gününde, bayanlar 68, +68 ve erkekler 78, +78 kiloda müsabakaların yapıldığı ifade edildi.

Erkekler 78 kiloda tatamiye çıkan Hasan Can Lazoğlu'nun finalde rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, son günde tatamiye çıkan diğer Türk sporculardan +78 kiloda Emre Kutalmış Ateşli ve bayanlar 68 kiloda Simge Erensayın çeyrek finalde, +68 kiloda Melisa Mızrak'ın ise 3. turda şampiyonaya veda ettiklerine yer verildi.

- Toplamda 8 madalya

Türk Milli Takımı, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya elde etti.

98 ülkenin mücadele ettiği şampiyonada Türkiye, madalya sıralamasında Güney Kore, İran ve Rusya'nın ardından 4. sırada yer aldı.

Şampiyonada madalya kazanan Türk sporcular ve sıkletleri ise şöyle:

Altın madalya: Hakan Reçber (59 kilo), Şeyma Nur Söğüt (63 kilo)

Gümüş madalya: Hasan Can Lazoğlu (78 kilo)

Bronz madalya: Derya Eşme (44 kilo), İkra Kayır (52 kilo), Ayşenur Özcan (59 kilo), Ferhat Can Kavurat (63 kilo), Ferhat Muhammet Saroğlu (68 kilo)

Kaynak: AA