'Basketbola Sayısız Sporcular Kazandıracağım'

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Yılmaz:'Genç ve enerjik bir takımız. Milli takım, zamanla daha iyi olacaktır' 'Milli takımımız, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacaktır' 'Avrupa'nın hiçbir yerinde 14 takımın bulunduğu bir kadınlar ligi yok'

İBRAHİM ETHEM ÜNAL- A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı isimleri arasında yer alan ve aktif sporculuk kariyerini sonlandıran eski milli basketbolcu Nevriye Yılmaz, Türk basketboluna yeni isimler kazandırmak istediğini söyledi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda 36 yaşında sporculuk kariyerini noktalayan eski milli basketbolcu Nevriye Yılmaz, antrenörlük hedeflerine ve A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası'daki hedeflerine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda başantrenör Marina Maljkoviç'in yanında yardımcı antrenör olarak göreve başladığını hatırlatan Yılmaz, 'Aktif sporculuk kariyerimi noktaladıktan sonra basketboldan kopmak istemiyordum. En iyi bildiğim, en severek yaptığım iş basketbol. Antrenörlükle başlamayı tercih ettim. Başantrenör Marina Maljkoviç'i çok beğeniyor ve saygı duyuyorum. Bana en iyi eğitimi vereceğinden hiç şüphem yok. Basketbolu bıraktığım Galatasaray'da devam etmem güzel oldu. Maljkoviç teknik heyette olmamı gerçekten çok istedi. Her şey yolunda çok güzel gidiyor.' diye konuştu.

Antrenör olarak başarılı sporcular yetiştirerek, Türk basketboluna katkı sağlamak istediğini dile getiren Yılmaz, 'Maljkoviç'in tecrübesine çok güveniyorum. Beni doğru yönlendirecektir. Hem de Türkiye'ye bir antrenör kazandıracaktır. Ben de basketbola sayısız sporcular kazandıracağım. Böyle olursa benden mutlusu olmaz. İnşallah bu yolda ilerleyip kadın basketboluna, Türk basketboluna antrenör olarak faydalı olmak istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Nevriye Yılmaz, milli takımda oynadığı dönemde yakaladıkları başarıların devamını getirecek sporcuların bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Milli takımda oynadığım dönemde hiç kimse bizden böyle bir performans beklemiyordu. Güzel başarılar elde ettik. İyi bir jenerasyon yakaladık. Bunun devamını getirebilecek iyi oyuncularımız var mili takımda. Onların başarılı olacaklarına inanıyorum. Daha çok oyuncu çıkartmalıyız. İyi bir potansiyelimiz var. Genç enerjik bir takımız. Zamanla daha iyi olacaktır milli takımımız. Önlerinde uzun yıllar var. Ben güzel şeyler olacağına inanıyorum.'

-'Yabancı kuralı süre almayı zorlaştırıyor'

Nevriye Yılmaz, her ülke milli takımında jenerasyon değişikliklerinin yaşandığını vurgulayarak, basketbolu bırakanların yerine yeni isimlerin davet edildiğini anlattı.

Türk Milli Takım kadrosundaki isimlerin birbirlerini tanıdığını ifade eden Yılmaz, 'Uzun yıllar beraber oynadılar. Oyuncu havuzumuz dar, baktığımızda olumsuz gibi gözükse de oyuncular birbirlerini tanıyorlar. Bunu avantaj olarak görüyorum. Diğer takımlarda da ayrılan oyuncular var. Eleme grubunu lider bitirdik. Milli takımımız, 2017 Avrupa Şampiyonası'da başarılı olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Altyapıdan yetişen oyuncuların daha fazla süre almasının gerektiğini ifade eden Nevriye,'Yabancı oyuncu kuralı Türk oyuncuların süre almasını zorlaştırıyor. Bu sayı düşürülürse altyapılardan yetişen yetenekli oyuncular daha fazla süre alacak ve bu da milli takıma olumlu yansıyacaktır. Çözülebilecek bir durum, bununla ilgili çalışma yapılacaktır.' diye konuştu.

Yılmaz, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Avrupa'nın hiçbir yerinde 14 takımın bulunduğu bir kadınlar ligi yok. Ligde kaliteli yabancı oyuncular mücadele ediyor. Bütün Avrupa'nın gözü üstümüzde. Avrupa kupalarında mücadele eden birçok takımımız var. Ülkemiz adına böyle bir ligin olması gurur verici. Basketbolun illere yayılması Türk basketboluna değer kattı.'

Kaynak: AA