TB2L, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Açıklaması 64- Tenis Eskrim Dağcılık Basketbol Kulübü Açıklaması 42

Türkiye Basketbol 2. Lig’de (TB2L) Bilecik’i temsil eden Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, kendi saha ve seyircisi önünde farka gitti.

İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB2L B Grubu 5’inci hafta müsabakasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü kendi saha ve seyircisi önünde İstanbul temsilcisi Tenis Eskrim Dağcılık Basketbol Kulübü 64-42’lik skorla rahat yendi. Maça Çağlar Gürle, Mert Yavi, Tolga Alıcıoğlu, Erhan Taşlı ve Burak Sarı 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ilk periyotta rakibine üstünlüğü kurmaya çalıştı. İlk periyotta Çağlar Gürle, Mert Yavi ile sonuca giden ev sahibi ekip ilk periyodu 16-7 önde kapadı. İkinci periyotta da oyundan biraz düşen ev Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 13 sayı üretirken, rakibinden potasına 15 sayı gördü. İkinci periyotta bir pozisyon sonrası oyundsan çıkınca benche tekme atan Burak Sarı ayağını incelterek bu dakikadan sonra ayağına buz tedavisi yapılarak, bir daha oyuna giremedi. İlk yarının sonunda Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü soyunma odasına 29-15’lık skorla gitti. Üçüncü periyotta oyuna iyice ağırlığını koyan eden Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Volkan Mehmet Saday sayılar bulurken, Mustafa Naimoğlu’nun ribaundları ile rakibe geçit vermedi. Son periyota ev sahibi ekip 47-29’luk üstünlükle girdi. Son periyotta yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan ev sahibi ekip, Erhan Taşlı ve Emre Alkaç ile sonuca giderken, Tenis Eskrim Dağcılık Basketbol Kulübü Oğuzhan Turan ile karşılık vermeye çalıştı. Maçı Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 64-42 skorla kazanarak, üst üste 2’inci galibiyeti aldı. Maçın en iyi oyuncusu 17 sayı üreten Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncu Çağlar Gürle oldu. Çağlar Gürle yine 12 ribaund en iyiler arasında yer alırken, Erhan Taşlı ise; 7 asit ile diğer maçın en iyi oyuncular arasına girdi.

“Oyuncuların karşılaşmaya istekli ve arzulu başladılar”

Maç sonrası maçı değerlendiren Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut, galibiyeti taraftarlara hediye ettiğin belirterek, "Kendi evimizde oynadığımız 2 maçı kaybetmiştik. Aslında iyi basketbol oynadığımızı düşün sekte yaptığımız basit hatalarla yeniliyorduk. Yaptığımız basit hataların yanında bir de top kayıpları eklenince kendi evimizde kazanacağımız 2 maçının birini uzatmada diğerini son atakta kaybettik. Bu da bizi üzmüştü. Daha sonra deplasmanda geçen hafta Yeşilyurt Spor’u yendik ve bize özgüven oldu. Hafta içi iyi antrenman yaparak bu maça iyi hazırlandık. Oyuncuların karşılaşmaya istekli ve arzulu başladılar. Kendi evimizde ilk galibiyeti aldık ve çok mutluyuz. İki hafta ne değişti derseniz, biz yenildiğimiz maçlarda ezilmedik. Bu bizim biraz moralimizi bozdu ama toparlanması bildik" dedi.

Kaynak: İHA