Pınar Karşıyaka Başantrenörü Markovic Açıklaması

'Hafta içinde kaybedilen maçlardan sonra hafta sonu oynamak daha zor oluyor ama Muratbey Uşak karşısında iyi mücadele ettik'.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Muratbey Uşak Sportif'i 85-75 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, 'Hafta içinde kaybedilen maçlardan sonra hafta sonu oynamak daha zor oluyor ama Muratbey Uşak karşısında iyi mücadele ettik.' dedi.

Markovic, gazetecilere yaptığı açıklamada, tecrübeli ve iyi oyunculara sahip Muratbey Uşak'a karşı oynamanın her zaman zor olduğunu söyledi. Rakiplerinin iyi ribaunt alan bir ekip olduğunu hatırlatan Markovic, ilk periyotta biraz bocalamalarına rağmen, ikinci çeyrekten itibaren oyunun kontrolünü ele geçirdiklerini kaydetti.

Markovic, kalan bölümde iyi oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Oyuncularımı ve taraftarlarımızı da tebrik ederim. FIBA Şampiyonlar Ligi'ndeki Le Mans mağlubiyetinin ardından bu maçı oynamak kolay değildi. Oyuncularım da iyi bir reaksiyon verdiler. Hafta içinde kaybedilen maçlardan sonra hafta sonu oynamak daha zor oluyor ama iyi mücadele ettik. Biraz daha sakin kalsaydık daha da iyi oynayabilirdik, maçın sonucu daha farklı olabilirdi.'

Pınar Karşıyaka'da Muratbey Uşak karşısında 24 sayı, 12 ribaunt ve 5 asistle oynayan Ponitka, takımının galibiyetine önemli bir katkı verdi. Ligde üst üste üçüncü, toplamda 5. galibiyetine imza atan yeşil-kırmızılı ekip, 8. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak.

İzmir temsilcisi, bu müsabakadan önce FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. hafta maçında 22 Kasım Salı günü Ukrayna temsilcisi Khimik'le deplasmanda karşılaşacak.

Kaynak: AA