Madrid derbisi Real'in

La Liga'da haftanın maçında Atletico Madrid ve Real madrid karşı karşıya geldi. Madrid derbisinde gülen taraf Cristiano Ronaldo'nun hat-trick'iyle Real Madrid oldu.

Madrid derbisi Real'in
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 12. haftasında oynanan Madrid derbisini, deplasmanda Atletico Madrid'i 3-0 yenen Real Madrid kazandı.

Dev derbiye iyi başlayan Real, 23. dakikada Cristiano Ronaldo'nun frikikten attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının başında oyun dengelensede Atletico beraberlik golünü bulamadı. Real Madrid, 71. dakikada Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı. 77. dakikada bir kez daha sahne alan Cristiano Ronaldo kendisinin ve takımın üçüncü golünü kaydederek hat-trick yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Real Madrid ligde Atletico Madrid'i mağlup etmeyi başardı.

Namağlup unvanını Vicente Calderon'da koruyan Real Madrid, 30 yükseldi. Evinde 22 maç sonra kaybeden Atletico Madrid ise 21 puanda kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı.

Madrid derbisi Real'in

RONALDO REKOR KIRDI

Bu arada 2009 yılından bu yana Real Madrid formasını giyen Ronaldo, Madrid derbileri tarihinde takımı adına en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı. Şimdiye kadar Real Madrid'in efsanevi futbolcusu Alfredo di Stefano'ya ait olan 17 gollük rekoru geliştiren Ronaldo, gol sayısını 18'e çıkardı. Portekizli futbolcu ayrıca ligde gol krallığı yarışında 8'er golle zirvede olan Barcelonalı Lionel Messi ve Luis Suarez'i de yakalamayı başardı.

İspanyol basını maçın ardından 'Cristiano, Calderon'u kapattı', 'Isco yaratıyor, Ronaldo öldürüyor', 'Madrid, Atletico'yu batırıyor ve derbiden daha sağlam bir lider olarak çıkıyor' başlıklarını attı.

Madrid derbisi Real'in

Kaynak: AA