Kenan Sofuoğlu, Ankara'da Hayranlarıyla Buluştu

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Ankara’da hayranlarıyla buluştu.

5 Kasım’da başlayan Red Bull Mind Gamers binlerce katılımcıyı zekalarını zorlayarak Budapeşte’deki finale gitmek için hak kazanmaya davet ediyor. redbull.com.tr/mindgamers adresinde online elemeleri yapılan oyunların Ankara elemesi ise 17-20 Kasım’da Armada Hayat Sokağı’nda gerçekleşti. Birbirinden zorlu zeka oyunlarıyla karşı karşıya gelen yarışmacılar aynı zamanda beş kez Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu ile tanışma ve yarışma şansı yakaladı. Kenan Sofuoğlu, aynı zamanda kendi takımı ile Red Bull Mind Gamers küpünün içindeki zorlu oyunları çözmeyi başardı.

Dünya Finali yolculuğu öncesi Red Bull Mind Gamers’ın Ankara elemesi 17-20 Kasım tarihleri arasında Armada Hayat Sokağı’nda gerçekleşti. Zorlu akıl oyunları mücadelesinin Ankara elemesinde beş kez Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu da mücadele etti. Kenan Sofuoğlu, TOGED Başkan Yardımcısı Ufuk Şahin, Taleworlds Entertainment Başkan Yardımcısı Harun Yıldız ve sosyal medya fenomeni Mervan Tepelioğlu kurdukları takımla Red Bull Mind Gamers kübünün içine girdiler. Kenan Sofuoğlu ve takımı, en hızlı zamanı yaparak küpten çıkmaya çalıştı ve birbirinden zorlu zeka oyunlarını çözmeye çalıştı.

Kıyasıya yarıştılar

Sanal ortam ve gerçek dünyayı bir araya getiren Red Bull Mind Gamers oyununda yarışmacılar farklı zeka oyunları ile karşı karşıya geliyor. Şehir elemelerinde yarışmacılar 4’erli takımlar halinde yarışma alanında oluşturulan dev bir küpün içindeki oyunları takım halinde çözmeye çalışıyorlar. Oyunları en kısa sürede tamamlayan takım Dünya Finali için Budapeşte biletini kapacak.

Dünya finalinde kaçış odasından en hızlı zamanda çıkabilen takım ise Red Bull Mind Gamers’ın dünya şampiyonu olacak ve Boston’a 3 günlük seyahat, MIT Game Lab’de bulmaca tasarım seansına katılma hakkı kazanacak. Bu deneyimi yaşamak isteyenler redbull.com.tr/mindgamers adresinden kayıt olabilirler.

Sofuoğlu: "Bu oyunlar insanın zekasını geliştiren oyunlar"

Ankara’da yaşadığı deneyim sonrası düşüncelerini dile getiren Kenan Sofuoğlu, “Arkadaşlarım da benim gibi oyuna yabancıydı. Oyunun bitirme oranı %35’ti biz de bitirmeyi başardık. Bu oyunlar insanın zekasını geliştiren oyunlar, içeride spor yapmadım ama terledim. Ekip olarak birbirimize yardımcı olduk. Oyunun içinde oyunu öğrendik. Red Bull Mind Gamers, benim için çok güzel bir tecrübe oldu" dedi.

Kaynak: İHA