Fenerbahçe, Galibiyet Serisini Sürdürdü

Sarılacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında derbi maçta Galatasaray'ı 20 yenerek üst üste 4. galibiyetini elde etti Ligde yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında 8 puan gerisine düştüğü Galatasaray'ın 11. haftada 1 puan önüne geçti Fenerbahçe, Galatasaray'la oynadığı son 4 lig maçını da kaybetmedi Sarılacivertli futbolcu Van Persie, Galatasaray filelerini iki kez havalandırdı ve ligde üst üste 3. maçında da gol atma başarısı gösterdi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerek ligde üst üste 4. galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısının son dakikasında Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin şık golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Fenerbahçe, kazandığı penaltıyı Hollandalı yıldızıyla 78. dakikada gole çevirdi ve durumu 2-0'a getirdi. Rakibine maç boyunca net bir gol fırsatı tanımayan Fenerbahçe, mücadeleden galip ayrıldı.

Puanını 21'e yükselten Fenerbahçe, haftayı averajla 3. sırada tamamladı.

- Fenerbahçe'de çıkış sürüyor

Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaparak ilk 3 haftada sadece 1 puan alan Fenerbahçe, son 8 lig maçında kaybetmedi.

Fenerbahçe, söz konusu 8 haftada 6 galibiyet ve 2 beraberlikle topladığı puanlarla, şampiyonluk yarışında var olduğunu gösterdi.

- 8 puan farkı kapattı, 1 puan önüne geçti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında 8 puan gerisine düştüğü Galatasaray'ın, derbi galibiyetiyle 11. haftada 1 puan önüne geçti.

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe'nin 9, namağlup Galatasaray'ın ise 17 puanı bulunuyordu. Sarı-lacivertliler, ligde 7. haftadan sonra üst üste 4 galibiyet elde ederek, sarı-kırmızılı ekibi geride bıraktı.

- Fenerbahçe, Galatasaray'ı 3 maç sonra yendi

Fenerbahçe, Galatasaray'ı 3 maç sonra mağlup etmeyi başardı.

Geçen sezon ligde rakibiyle oynadığı 2 maçta da berabere kalan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde ise Galatasaray'a 1-0 yenilmişti.

Rakibini bundan önce 8 Mart 2015'te Kadıköy'de Süper Lig maçında 1-0 yenen Fenerbahçe, 19 ayı aşkın bir süre sonra Galatasaray karşısında galip geldi.

- Fenerbahçe, Galatasaray'a ligde 4 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Galatasaray'la oynadığı son 4 lig maçını da kaybetmedi.

Galatasaray, sarı-lacivertlileri son olarak 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Arena'da 2-1 yenmişti. Daha sonra iki takımın ligde oynadığı 4 maçın ikisini Fenerbahçe kazandı, iki karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Van Persie'den gollere devam

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie,Galatasaray filelerini iki kez havalandırdı ve ligde üst üste 3. maçında da gol atma başarısı gösterdi.

Son iki haftada Kardemir Karabükspor'a 2, Akhisar Belediyespor'a da 1 gol atan Van Persie, derbiyi de boş geçmedi. Derbide 45. dakikada takımını öne geçiren Van Persie, 78. dakikada da kazanılan penaltıda topu ağlara göndererek gol sayısını 6'ya yükseltti. Van Persie son 3 haftada ise 5 gol kaydetti.

Geçen sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Van Persie, Beşiktaş'tan sonra Galatasaray derbisinde de gol sevinci yaşadı. Geçen sezon deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen maçta bir gol atan Van Persie, sarı-kırmızılı fileleri de iki kez havalandırarak Fenerbahçeli taraftarları mutlu etti.

- Sezonun taraftar rekoru kırıldı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sezonun taraftar rekoru kırıldı.

Karşılaşmayı 44 bin 754 biletli seyirci izledi. Bundan önceki en yüksek seyirci sayısına, 42 bin 748 taraftarla Türk Telekom Arena'daki Galatasaray-Trabzonspor maçında ulaşıldı.

- Futbolcular galibiyetin sevincini taraftarla yaşadı

Fenerbahçeli taraftarlar galibiyet sevincini maçtan sonra uzun süre taraftarlarıyla yaşadı.

Maçtan sonra orta sahada toplanan futbolcular, taraftarlarla tezahürat yaptı. Daha sonra uzun süre sahadan ayrılmayan futbolcular, tek tek tribünleri gezerek taraftarı selamladı.

- Gerginlik olmadı

Kadıköy'de 6 yıl sonra Galatasaray taraftarının geldiği derbi maçta gerginlik yaşanmadı.

İki takım taraftarları da maç boyunca takımlarına destek oldu. Taraftarlar zaman zaman birbirleri aleyhine tezahüratta bulunsa da derbi olaysız bir şekilde tamamlandı.

- Volkan Demirel yine derbi kaybetmedi

Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Tecrübeli kaleci, Kadıköy'de Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı forma giydiği 26 maçta, 18 galibiyet ve 8 beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaleyi koruğu 15 maçın 10'unu kazanırken, 5'inde ise berabere kaldı. Volkan bu maçlarda kalesinde 9 gol gördü.

Sarı-lacivertli takım, tecrübeli kalecinin Kadıköy'de görev aldığı 11 Beşiktaş maçının 8'ini kazanırken, 3'ünden ise beraberlikle ayrıldı. Volkan Demirel, bu maçlarda da 7 gol yedi.

- Son 4 sezonda ev sahipleri yenilmedi

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, 2014-2015'te 1-0 galip geldi, geçen sezon ise 1-1 berabere kaldı. Bu yıl da Fenerbahçe rakibini yendi.

Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, 2014-2015'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti, geçen sezon ise golsüz beraberliği bozamadı.

- De Souza beğeni topladı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, derbide ortaya koyduğu performansla beğeni topladı.

Mehmet Topal'ın yokluğunda orta sahada Roman Neustaedter'le forma giyen De Souza, derbide gösterdiği etkili performansla taraftarın sık sık alkışını aldı.

Galatasaray ataklarını orta sahada ilk karşılayan isim olan De Souza, hücuma çıkışlarda da yaptığı tek paslarla takımını rahatlattı.

- Salih Uçan 9 maç sonra

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Salih Uçan, Süper Lig'de 9 maç sonra forma giydi.

Ligin ilk haftasında Medipol Başakşehir karşısında 90 dakika oynayan Salih, daha sonraki 9 müsabakada formaya hasret kalmıştı.

Derbinin 90+1. dakikasında Alper Potuk'un yerine oyuna giren Salih, forma hasretini Galatasaray karşısında sonlandırdı.

- Lens olmadan ilk galibiyet

Fenerbahçe, bu sezon Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens'in olmadığı bir maçta ilk kez galip geldi.

Transferi gerçekleşmediği için ligin ilk iki haftasında oynayamayan Lens, sakatlığı nedeniyle de bu derbiyle 3 karşılaşma kaçırdı. Ligin ilk 10 haftasında Lens'in oynamadığı 4 maçta Fenerbahçe, 1 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Bu kötü istatistiği Fenerbahçe, Galatasaray derbisiyle bozarak Hollandalı yıldızı olmadan ilk galibiyetini elde etti.

Sarı-lacivertliler, Lens'in oynadığı 6 lig maçında ise 5 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

- Cüneyt Çakır'dan 8 sarı kart

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, derbide 8 sarı kart gösterdi.

Galatasaray'dan 6, Fenerbahçe'den de 2 ismi sarı kartla cezalandıran Çakır, zaman zaman iki takım futbolcularının da tepkisini çekti.

- Skrtel ceza sınırında

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, sarı kart ceza sınırına geldi.

Ligde Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ve Galatasaray maçlarında sarı kart gören Slovak stoper, bir kez daha sarı kart alırsa cezalı duruma düşecek.

- Derbiye özel tişört satışa çıktı

Fenerbahçe Kulübü, derbi maçtan önce hazırlattığı özel tişörtü, karşılaşmanın hemen ardından satışa çıkardı.

Stat ekranlarından, 'Sonucu belli derbiye özel, önceden hazırlanan tişörtler satışta' duyurusu yapıldı. Tişörtün üzerinde ağlayan bir aslan resmi ve 'Hello Kity, 20.11.2016 Kadıköy' yazısı yer aldı.

Kaynak: AA